Cenazeler karıştı, mezarlar açıldı!

Özel bir hastanenin cenazeleri karıştırması sebebiyle naaşı yanlışlıkla başka bir aile tarafından başka bir yere defnedilen kişinin mezarı savcılık kararı ile açılarak cenaze aileye verildi.

YAŞAM 09.08.2020, 13:44
Cenazeler karıştı, mezarlar açıldı!

Hatay'da özel bir hastane, cenazeleri karıştırınca İskenderun'da gömülmesi gereken cenaze Reyhanlı'da toprağa verilirken, Reyhanlı'da toprağa verildiği sanılan cenaze hastane morgunda kaldı. Savcılık kararı ile mezar açıldı ve iki cenaze, ailelere teslim edildi.

İskenderun ilçesinde bulunan özel bir hastanede tedavi olan Türk vatandaşı Mehmet Şahin ve aynı hastanede kanser tedavisi gören 53 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir Cuma hayatını kaybetti.

Suriyeli Abdulkadir Cuma'nın ailesi, hastaneye gelerek cenazeyi teslim aldı ve Reyhanlı ilçesine götürüp toprağa verdi.

Aynı hastanede vefat eden Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in yakınları, cenazeyi almak için özel hastanenin morguna geldi. Mehmet Şahin'in yüzünü son kez görmek isteyen aile, naaşın kendilerine ait olmadığını fark ederek durumu yetkililere iletti.

Hastane yetkilileri ve çalışanlarının yaptığı araştırmada Şahin ailesine verilmek istenen cenazenin 53 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir Cuma'ya ait olduğu ortaya çıktı. Hastane yetkilileri bu bilgiden hareketle, muhtemelen Suriyeli aileye de Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in cenazesinin verilmiş olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Suriyeli aileye ulaşan yetkililer, aileden 53 yaşındaki aile ferdi Abdulkadir Cuma'yı gömdükleri bilgisini aldı. Yetkililer Suriyeli aileye, defnettikleri kişinin Abdulkadir Cuma olmadığını, başka birinin cenazesini defnettiklerini, Abdulkadir Cuma'nın cenazesinin şu an hastane morgunda bulunduğunu iletti.

Müracaat edilen Cumhuriyet savcılığı, derhal mezarın açılması talimatını verdi ve gerekli izin belgelerini imzaladı.

Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in cenazesi, Reyhanlı'da Suriyeli aile tarafından defnedildiği mezardan çıkartılarak Şahir ailesine teslim edildi.

Skandal nitelikteki hatanın düzeltilmesinin ardından Suriyeli Abdulkadir Cuma'nın naaşını alan Suriyeli aile Reyhanlı'da, Mehmet Şahin'in cenazesini alan Şahin ailesi ise İskenderun'da cenazelerini toprağa verdi.

Yaşamını yitiren 53 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir Cuma'nın 5 çocuğunun bulunduğu ve 7 yıl önce Halep'ten Türkiye'ye sığındıkları belirlendi.

Hastanenin yarattığı skandalla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)