Cenaze İstanbul'dan Siirt'e doğru yola çıktı, kayboldu

Cenaze aracıyla Siirt'e nakledilen tabuttan İstanbul'da yaşamını yitiren kadının cenazesi yerine bir başka şahsa ait cenaze çıktı.

YAŞAM 01.05.2021, 19:46 02.05.2021, 18:09
Cenaze İstanbul'dan Siirt'e doğru yola çıktı, kayboldu

Böbrek yetmezliği sebebi ile tedavi altına alındığı hastanede vefat eden Gurbet Dadan'ın naaşı, işlemlerin tamamlanmasının ardından evladı Ercan Dadan'a teslim edildi. Yakınları tarafından alınan cenaze, İBB'ye (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ait cenaze aracıyla Siirt'e nakledildi. 

Cenaze namazından evvel fark edildi

Merhumenin yakınları, Siirt Sancaklar Çarşı Camisi'nde cenaze namazı kılınması adına teslim aldıkları tabutu açtıklarında, cenazenin Gurbet Dadan'a ait olmadığına şahit oldu. Merhumenin yakınları ile cenaze aracı görevlisi arasında tartışma meydana geldi.

Dört kişinin cansız bedeni bulunuyordu

Gurbet Dadan'ın evladı Ercan Dadan, meydana gelen olaya sert bir şekilde tepki göstererek, içinde dört kişinin daha naaşı olduğu aracın İstanbul'dan Sakarya'ya, Sakarya'dan da kente geldiğini dile getirdi. 

Tabutlar karıştı

Dadan, şu ifadeleri kullandı: 

"Annemin naaşını kendi elimle teslim aldım. Evraklarını da bizzat gidip aldım. Küçükçekmece'den memlekete getirilmek üzere cenaze aracına taşındı. Ambulansa 4 kişinin cenazesi daha alındı. Son cenaze buraya getirildi. Burada tabutu açtığımda, cansız bedenin anneme ait olmadığını gördüm. Cenazemizi diğer kentlerde karıştırdılar, çok mağdur olduk."

Talihsiz kadın aranıyor

Diğer yandan, henüz kime ait olduğu tespit edilemeyen cenaze, nakil aracıyla geri gönderilirken, Gurbet Dadan'ın naaşının bulunması için çalışmalar devam ediyor.











Yorumlar (0)