Çantasındaki OGS cebini yaktı!

İstanbul'da yaşayan İsmail Gözütok, çantasında unutup yola çıktığı OGS cihazıyla 373 lira ödedi. İsmail Gözütok, yaptığı otobüs yolculuğu sırasında çantasında gezdirdiği OGS cihazından yol boyunca 373 lira kesildiğini öğrendi.

YAŞAM 02.10.2019, 16:51 31.10.2019, 17:03
Çantasındaki OGS cebini yaktı!

İstanbul'da yaşayan İsmail Gözütok, 5 Eylül'de internetten üzerinden beğendiği bir aracı satın almak için İstanbul'dan Manisa'ya doğru otobüsle yola çıktı. OGS cihazını çantasında unutan İsmail Gözütok, çantayı da seyahat esnasında muavine bagaja koyması için teslim etti. 

Sonraki gün Manisa'ya varan İsmail Gözütok, satın alacağı otomobilin sahibiyle bir araya geldi ve pazarlık yapıp otomobili satın aldı. Ardından aracın plaka bilgilerini OGS cihazını satın aldığı bankaya gönderdi, cihazını yeni otomobil plakasına tanımlattırdı. İsmail Gözütok, dönüş yolculuğu sırasında gördüğü ilk akaryakıt istasyonuna girdi.

Toplam 373 lira kesilmiş

Akaryakıt istasyonunda telefonla bankacılık sistemine giren Gözütok, araç ve OGS cihazı bilgilerini kontrol etmek isteyince İstanbul-Manisa güzergâhındaki tüm paralı otoyol ve köprü geçişlerinin adına kayıtlı OGS cihazından ücretlendirildiğini görerek şok oldu. Gözütok, "Toplam 373 lira para benden kesilmiş. Manisa'dan otomobili satın almadan geri dönmüş olsam 373 lira daha benden kesilecekti." ifadelerini kullandı.

Gerekli müracaatları yaptı

İsmail Gözütok arabasıyla İstanbul'a döndükten sonra İstanbul-Manisa arasındaki ücretli otoyol ve köprü işletmeleri ile iletişime geçmeye çalıştığını ve "Bu güzergahta ayrı ayrı 4-5 firmanın ücretlendirme yaptığını söylediler. Tek tek tüm bu firmalarla görüşülerek tarafıma bilgi verileceği söylendi. Biz dilekçelerimizi yazarak gerek bankaya gerekse ücretlendirmeyi yapan tüm firmalara müracaat ettik. Sonucu bekliyoruz. Zaten OGS cihazımdan çekilen paraları da bugün banka kredi kartımın son ödeme günü olması sebebiyle bankaya ödedim. Eğer mağduriyetim giderilmezse yargı yolunu kullanacağım" dedi.

Banka, müşterileri uyaracak

İsmail Gözütok OGS cihazını satın aldığı bankayı da arayıp müracaatta bulunduğunu söyledi. Gözütok'un yaşadığı olayla ilk kez karşılaştıklarını, benzer bir olayın daha önce hiç yaşanmadığını belirten banka yetkilileri, tüm müşterilerin konuya dair uyarılacağını ifade ettiler. 

Yorumlar (0)