Cankurtaranlar artık suni teneffüs yapamayacak!

Antalya'da cankurtaranlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında artık suni teneffüs yapamayacak.

YAŞAM 12.06.2020, 15:12
Cankurtaranlar artık suni teneffüs yapamayacak!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede normalleşme sürecine girildi. Ülkemizde bu kapsamda plajlar da hizmet vermeye başladı.

Cankurtaranlar, plajlarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kritik bir rol oynayacak.

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde bulunan cankurtaranlar, normalleşme sürecinde plajda güneşlenen ve denize giren vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyup uymadıklarına bakacak.

Kuleden megafon aracılığıyla anons yapacak olan cankurtaranlar, muhtemel bir boğulma riskine karşı insanlara eldiven ve siperlik ile müdahalede bulunacak.

Boğulma riski geçiren kişilere artık suni teneffüs uygulanmayacak, suni teneffüs yerine önce kalp masajı yapılacak, ardından tıbbi cihaz aracılığıyla kişinin nefes alması kolaylaştırılacak.

Konyaaltı Sahili'nde çalışan cankurtaranlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde uygulayacakları yeni yöntemler için tatbikat yaptı.

Cankurtaran, hazırlanan senaryo doğrultusunda boğulma riski geçiren bir birini kurtararak kıyıya çıkardı. Nefes almakta güçlük çeken kişiye kalp masajı uygulandı. Cankurtaran, daha sonra tıbbi cihaz aracılığıyla kişinin nefes almasını kolaylaştırdı. 

Senaryo gereği denize giren kişilere kuleden megafon aracılığıyla anons geçerek sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi çağrısında bulunan cankurtaranlar, plajda bulunan kişiler ile konuşarak uyarılar yaptılar.

Yorumlar (0)