Çanakkale’de oltaya takılan balıklar görenleri şaşırttı

Çanakkale’de tekne ile balık tutmak amacıyla denize açılan amatör balıkçılar tatlı bir sürprizle karşılaştı. Kısa sürede biri 10 kiloluk biri 8 kiloluk 2 balık yakalayan balıkçılar oltalarına takılan dev balıklarla objektiflere böyle poz verdi

YAŞAM 28.09.2021, 10:19
Çanakkale’de oltaya takılan balıklar görenleri şaşırttı

Bursa’da avukat olarak çalışan Osman Orhan’ın teknesi ile hem hoş vakit geçirmek hem de balık tutma amacıyla Çanakkale’nin Babakale Asos Körfezi’nin açıklarına açılan bir grup amatör balıkçı kendilerini bekleyen sürprizden habersizdi. Balıkçılar oltalarını atıp balıkların gelmesini beklerken hiç beklemedikleri bir gelişme oldu.

2 seferde 18 kiloluk balık tuttular

Oltasına yaklaşık 10 kiloluk mercan balığı takılan tekne sahibi Osman Orhan, balığı tekneye ancak arkadaşlarının da yardımı ile çıkarabildi. Dev mercan balığını bir anda karşısında gözlerine inanamayan Orhan, balık tutmaya devam etti. Bir süre sonra oltaya gelen yaklaşık 8 kiloluk sinaritle sevinci katlandı. Osman Orhan ve arkadaşları tuttukları 2 dev balıkla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Tutulan balıkların değerinin yaklaşık 2 bin lira olduğu öğrenildi.

Marmara Denizi ve Çanakkale’de de etkili olan müsilajın ardından denizlerimizde bu balıkların rastlanması da ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

Yorumlar (0)