Çanakkale Boğazı'nda duygulandıran buluşma

Çanakkale Boğazı’nda hilalin 'Dur Yolcu' yazısı üzerinde görünerek oluşan muhteşem görüntüsü, manzarayı görenlere duygu dolu anlar yaşattı.

YAŞAM 15.04.2021, 10:21 15.04.2021, 17:44
Çanakkale Boğazı'nda duygulandıran buluşma

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yer alan 'Dur Yolcu' yazısı ile hilalin bütünleşmesi, ortaya muhteşem görüntüler çıkardı. 

Boğaz’da görsel şölen oluştu

Çanakkale Boğazı’ndaki ‘Dur Yolcu’ yazısı ile hilalin bütünleşmesi tam bir görsel şölene dönüşürken o anlar vatandaşlar tarafından uzun süre izlendi. Fotoğrafçılar ise ortaya çıkan muhteşem görüntüleri bol bol kadrajlarına aldılar.

‘Dur Yolcu’ yazısının tarihi

Çanakkale ile anılan ‘Dur Yolcu’ ibaresi 29 Ekim 1960’da Albay Turan Şekip Pınar’ın emriyle Çanakkaleli Asteğmen Seyran Çebi tarafından yapılmıştır. Yazının bulunduğu Kilitbahir Köyü ise Boğaz’ın en dar kısmı olmasından dolayı adını denizin kilidi manasına gelen Kilid-ül Bahr’den almıştır

Osmanlı Devleti döneminde İstanbul’u güvende tutmak isteyen Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 93 günde inşa ettirilen Kilitbahir kalesi ayrıca Seyit Onbaşı’nın 275 kiloluk topu tek başına kaldırıp İngiliz ordusuna ait Ocean Zırhlısı'nı denizin dibine gömdüğü yer olarak da biliniyor.

Yorumlar (0)