'Can dostların' Bursa'daki konaklama otelinde yoğunluk

Köpek ve kedi sahipleri, Kurban Bayramı ve yaz tatiline giderken evcil dostlarının yolda strese girmemeleri için Bursa'daki hayvan otelini tercih ediyor.

YAŞAM 13.07.2021, 23:00 14.07.2021, 16:37
'Can dostların' Bursa'daki konaklama otelinde yoğunluk

Bursa'da, yaz ve Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen evcil hayvan sahiplerinin bıraktığı köpek ve kedilerin konakladığı hayvan otelinde yer bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı.

100 odalı otel

Nilüfer ilçesinde bulunan köpek ve kedi oteli, yaklaşık olarak 100 odasıyla evcil hayvanlara otel hizmeti sunuyor.

Kurban Bayramı'nı ve yaz tatilini şehir dışında geçirecek olan evcil hayvan sahipleri, belirledikleri rotalara giderken evcil dostlarını bu yolculuk esnasında strese girmesin diye hayvan otelini tercih ediyor.

Otele bırakılan köpek ve kedilerin bakımları özenle yapılıyor, odaları ise 24 saat sahipleri tarafından kamerayla canlı olarak izlenebiliyor.

İşletme sahibi Ahmet Ersan Ablak, basın mensuplarına, gelen talepler doğrultusunda 3 sene evvel hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi.

"Kediler daha hassas"

Tesisi insanlara hizmet sunan otellerde olduğu gibi hayvanlara göre uyarladıklarını kaydeden Ablak, "4 metrekarelik bir alanda kalıyorlar. Her odada kamera ve havalandırma sistemleri mevcut. Odalar günlük temizleniyor." dedi.

Ablak, köpek ve kedi sahiplerine, taleplerine göre oteldeki odaları dizayn etme olanağı sunduklarını anlattı. Bu şekilde evcil hayvanların yabancılık çekmediğine işaret eden Ablak, özellikle kedilerde bu durumun bir hayli önemli olduğunu sözlerine ekledi.







Yorumlar (0)