Cami hoparlörlerinden sel ve heyelan uyarısı

Ordu ve Trabzon’da cami hoparlörlerinden gerçekleştirilen anonslarla, sel ve heyelanlara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. 

YAŞAM 27.07.2021, 08:16 27.07.2021, 11:42
Cami hoparlörlerinden sel ve heyelan uyarısı

Meteoroloji’nin, Orta ve Doğu Karadeniz’de şiddetli yağış tahmini sonrası Ordu ve Trabzon’da vatandaşlara uyarılar yapıldı.

“Kimsenin canı yanmasın”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Orta ve Doğu Karadeniz’de şiddetli yağış tahmini açıklamasından sonra Trabzon'un 18 ilçesindeki camilerden çeşitli anonslar yapıldı.

Ortahisar ilçesinde merkezi sistem yoluyla gerçekleştirilen uyarı, yatsı namazı öncesi bütün cami hoparlörlerinden vatandaşlara duyuruldu.

Yapılan uyarıda, "Can ve mal kaybı olmaması adına tüm vatandaşlarımızın, dere yatakları gibi tehlike arz eden yakın yerlerde bulunmaması, heyelan tehlikesi bulunan bölgelerde hiçbir şekilde kalınmaması, yağışın bitimine kadar güvenli yerlere geçilmesi konusunda gerekli olan tedbiri hep beraber alalım, kimsenin canı yanmasın. Bu anlamda duyarlı olalım kimse üzülmesin" sözlerine yer verildi.

“Sel ve heyelana karşı tedbir alalım”

Ordu'da ise 19 ilçedeki çeşitli camilerden uyarı anonsları yapıldı.

Altıordu ilçesinde bulunan Ulu Cami'den merkezi sistem yoluyla yapılan uyarı, bütün cami hoparlörlerinden vatandaşlara aktarıldı. Yapılan uyarıda, "Şehrimiz genelinde şiddetli yağışların yaşanacağı tahmin edildiğinden 19 ilçemizde sel ve heyelan tehlikesine karşı önlemlerimizi alalım. Lütfen dikkatli olalım" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)