Cami duvarına “selamün aleyküm" yazan genç, yine yapacağını yaptı

Antalya’da yaşayan 28 yaşındaki Kemal D., gittiği camide kimsenin birbirine selam vermemesi üzerine kötü hissetmiş ve caminin duvarına “selamün aleyküm” yazarak pek çok boyalı el basmıştı. İnsanlarda farkındalık uyandırmak için bunu yaptığını belirten genç, gözaltına alındı. İfadesi alınıp serbest bırakılan genç, eski haline getirilen cami duvarlarına tekrar aynı resimleri yaptı.  

YAŞAM 12.05.2021, 11:39 13.05.2021, 11:49
Cami duvarına “selamün aleyküm" yazan genç, yine yapacağını yaptı

Antalya Muratpaşa Güvenlik Mahallesi’nde 2 ay önce bir caminin temizlik ve bahçe işlerini yapmak amacıyla Çallıoğlu Camisi’ne giden Kemal D. isimli 28 yaşındaki genç, camiye gelen kimsenin birbirine selam vermemesi üzerine üzülmüş ve yanına aldığı birkaç çocukla birlikte cami duvarını boyamıştı.



Duvara beyaz boyayla “selamün aleyküm” yazan ve el işaretleri yapan Kemal D., cami imamı tarafından polise şikayet edilmişti. Bir sabah geldiğini ve cami duvarlarını boyalı halde görünce şaşkınlığa uğradığını belirten imam, gencin gözaltına alınmasına sebep olmuştu.



Serbest bırakılmıştı

Gözaltına alınan ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Kemal D., camiye geldiğinde duvarların kendi rengine boyandığını gördü. Bunun üzerine, çevredekilerin ve imamın uyarılarına kulak asmayarak duvarları tekrar resimlendirdi. Bu defa, ilkinde boyamadığı duvarları da boyayan genç adam, bir duvara da “Allah C.C.” yazdı. 



Camiye gelen müezzin ve imam, şaşkınlık içinde tekrar polise şikayette bulundu. Güvenlik kamerasından tekrar tespit edilen Kemal D., polisler tarafından gözaltına alındı.



“İki elim yakasında”

Kemal D., olay yerine gelen gazetecilere, cami görevlileri ve polislere, “Güzel olmadı mı söyleyin. Buraya ilk geldiğimde çöplüktü. Kimse birbirine selam bile vermiyordu. Ben Allah’ın selamını yaydım diye beni şikayet ettiler. İsteyerek yaptım. Bu ayıp değil, hocadan şikayetçiyim. İki elin yakasında.” şeklinde konuştu.



“Önüne geçsek bizi de boyayacak”

Cami müezzini ise durumu gazetecilere şu şekilde anlattı: “Kemal D., ifade vermeye gitmeden önce ‘gözümü bu duvara diktim’ demişti. İfade verip geldikten sonra yapmaz sandık. Defalarca uyardık ve yapmaması için yalvardık. Dinlemedi. Bu sabah geldiğimizde kalan duvarın ve boyanan diğer duvarın da çizildiğini gördük. Hocamız da Kemal D. de ifade vermek amacıyla karakola götürüldü. Bu son yaptığı kötü oldu. Önüne geçsek bizi de boyayacak.” 

Yorumlar (0)