Cam fanuslar artık virüse karşı koruyacak!

Sivas'ta açık alanda bulunan masaların üzerini cam fanuslar ile kapatarak müşterilerini düşük sıcaklıklardan koruyan bir kafe, bu kez aynı sistemle müşterilerini yeni tip koronavirüsten (Covid-19) koruyacak.

YAŞAM 11.05.2020, 12:43
Cam fanuslar artık virüse karşı koruyacak!

Sivas'ın Karşıyaka Mahallesi'nde yer alan bir kafe, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde başlatılan normalleşme adımları kapsamında attığı bir adım ile dikkat çekti. 

Müşterilerini düşük sıcaklıklar, rüzgâr ve yağmur gibi durumlardan korumak üzere masaların üzerini cam fanuslar ile kapatan işletme sahibi, bu kez aynı sistemle müşterilerini yeni tip koronavirüsten (Covid-19) koruyacak.

Kafeye gelenler arasında kalkan işlevini görecek olan cam fanuslar, sosyal mesafe kuralını uygulamaya yardımcı olması sayesinde rahat bir şekilde kullanılabilecek. 

"Otomatikman sosyal mesafeyi sağlamış oluyoruz"

İşletme sahibi Yunus Yıldız, kafenin insanlar arasına set çektiğini kaydederek, "Avrupa’da buna benzer tasarımlar var. Biz aylar öncesinden bir fotoğraftan esinlenerek bu kafeyi oluşturduk. Son zamanlarda aldığımız talepler, telefonlar, gerek mesajlar olsun insanların kafemize yoğun ilgi gösterdiğini gördük. Çünkü otomatikman sosyal mesafeyi sağlamış oluyoruz ve birçok insanı aynı ortamda tutmamış oluyoruz. Yani bizim bu projemiz otomatikman sosyal mesafeyi sağlamış oluyor, insanların arasında bir nevi set oluşturuyor." açıklamasını yaptı. 

"Ürünün patentini Türkiye çapında aldık"

Cam fanusların içlerini sosyal mesafeyi koruyacak şekilde tasarladıklarını belirten Yıldız, "Ürünün patentini Türkiye çapında aldık. Taleplerde de var. Bunları değerlendireceğiz. İnşallah faydamız olur. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Yan masayla hiçbir şekilde irtibatları ilişkisi kalmadan çok rahat bir şekilde arkadaşlarıyla dostlarıyla bu yasak kalktıktan sonra gönül rahatlığı ile oturabilecekler." diye konuştu.  

Yorumlar (0)