Çalışan Kadınlar İçin Pratik Yemek Tarifleri

İş yerinde geçen yorucu bir günün ardından eve gelip yemek hazırlamak bazen çok zor olabiliyor. Çalışan kadınların birçoğu aynı zamanda ev işleri ile uğraştıklarından dolayı ekstra olarak yoruluyor.

YAŞAM 27.02.2021, 22:32
Çalışan Kadınlar İçin Pratik Yemek Tarifleri

Pratik yemek denildiğinde genelde akla makarna ve patates gibi hızlıca pişen ve çok fazla uğraş gerektirmeyen yemekler geliyor. Bu tarz sıradan yemekler yerine hem kolay pişen hem de değişik lezzetlere sahip olan pratik yemeklerden bahsedeceğiz. İşte listenin ilk başındaki yemek:

Tavuklu Burito: Tavuklu burito yemeği denilince aklınıza hazırlaması uzun süren bir yemek gelmesin. Tavuklu burito hazırlamak en fazla 15 dakikanızı alacaktır. Normal bir şekilde tavukları haşladıktan sonra haşlanılan tavukları çeşitli sebzelerle harmanlayın ve dürüm haline getirerek servise sunun.

Ürgüp Köftesi: Ürgüp köftesi, Nevşehir ilimizin meşhur yemeklerinden bir tanesidir. Bu köfte, kıyma, irmik ve maydanoz üçlüsünün birleşiminden ortaya çıkmıştır. Kıyma, irmik ve maydanozu yoğurarak köfteleri kızartabilirsiniz. Ürgüp köftesi hazırlamak en fazla 15 dakikanızı alacaktır.

Karnabahar Kızartması: Karnabahar kızartması, diğer sebzelerin kızartılmış hallerine göre oldukça sağlıklı ve pratiktir. Karnabahar, kanser olma riskini düşürür ve metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca tadı da güzel olduğu için birçok insan tarafından çokça tüketilmektedir. Karnabahar kızartması yapmak ortalama 10 ila 15 dakika arasında değişmektedir. Ayrıca yapımı hemen hemen patates kızartmasıan benzemektedir. Yani oldukça kolay ve pratik bir yapımı vardır.

İmam Bayıldı: İmam bayıldı yemeği, zeytinyağlı yemekler arasında en çok sevilenler listesinde başlarda yer almaktadır. Bu harika zeytinyağlı yemeğin ana malzemesi patlıcandır ve bu güzel yemeği hazırlamak en fazla 30 dakikanızı alır. Yani sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede harika imam bayıldılar hazırlayabilir ve sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Yorumlar (0)