Buz kesiyoruz! Meteoroloji’den don ve buzlanma uyarısı 

Meteoroloji, hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. Buna göre Türkiye yağışsız bir gün geçirirken sabah ve akşam saatlerinde don ve buzlanma gözlemlenecek. Özellikle zirai don konusunda üreticiler uyarıldı. 

YAŞAM 12.11.2021, 09:47 13.11.2021, 11:50
Buz kesiyoruz! Meteoroloji’den don ve buzlanma uyarısı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü değerlendirmeleri paylaştı. Rapora göre ülkenin hiçbir ilinde yağış beklenmiyor. Doğu ve kuzey kesimlerde yer yer parçalı bulutlu hava gözlemlenirken kalan bölgelerde hava az bulutlu ve açık geçecek.  

Sabah, akşam ve gece saatlerinde doğu ve kuzey kesimlerde yer yer sis ve pus gözlemlenecek. Ülkede yüksek kesimler ile doğu bölgelerinde don ve buzlanma etkili olacak. Hava sıcaklıklarının iç ve kuzey kesimlerde düşük oranda da olsa artacağı ve diğer şehirlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey doğu ve kuzey yönlerden eserken Karadeniz’de güney yönünden ara sıra orta kuvvette esecek.  



Zirai don uyarısı verildi 

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah, akşam ve özellikle de gece saatlerinde don ve buzlanma görüleceği tahmin ediliyor. Bu sebeple üreticiler, zirai don karşısında uyarıldı. Ülkenin iç ve kuzey kesimlerinde etkili olması beklenen sis ve pus karşısında ise sürücü ve şoförlere uyarı yapıldı. Ulaşımda aksamaların olması bekleniyor. 

Yorumlar (0)