Buz, curling taşı, fırça ise süpürge oldu! Kars Çayı'nda curling...

Soğuk havanın etkisini göstermesiyle Kars Çayı donarak doğal bir buz pistine dönüştü. İlçenin köylüleri ise TV ve internetten öğrendiği curling sporuna yeni bir soluk getirerek doyasıyla eğlendi.

YAŞAM 09.01.2021, 10:57 10.01.2021, 09:20
Buz, curling taşı, fırça ise süpürge oldu! Kars Çayı'nda curling...

Doğu Anadolu’da etkisini gösteren dondurucu soğuklar sebebiyle, Kars genelinde, dereler, göletler, çay ve nehirlerin yüzeyi dondu.

Buzda keyifli zaman geçiriyorlar

Koronavirüs salgını sebebiyle köyün dışarısına çıkamayan Yolboyu köylüleri ise çetin kış şartlarını eğlenceye çevirdi. Köylüler günlük işlerini tamamlamalarının ardından tamamıyla donan Kars Çayı’na gelerek buzda güzel zaman geçirdi.

Yetişkinlerden donan gölde curling

Köylülerden yetişkinler doğal buz pistine dönen çayın üzerinde TV izleyip öğrendikleri curling sporunu oynadı, çocuklar ise kızaklarıyla kayarak eğlenceli vakit geçirdi.

Curling taşı buz, temizlik fırçası ise süpürge oldu

Curling sporundaki curling taşı yerine buz kütlelerini, buzun süpürüldüğü curling süpürgesi yerine ise temizlik fırçasını kullandılar.

“Profesyonel curling takımını bekliyoruz”

Vatandaşlardan Serhan Aybek, donmuş olan yüzeyi donmuş çayda güzel zaman geçirdiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Donmuş olan Kars Çayı bize çeşitli aktiviteler sunuyor. Burada bilinen ve öğrenilen oyunları çocuklarımıza “Donmuş olan çay bize farklı aktiviteler sunuyor. Burada bildiğimiz aktiviteleri çocuklarımıza aktarıyoruz. Çocuklarımızın fazlaca internetle telefonla değil de bu oyunlarla zaman geçirmesini istiyoruz. İnternet ve TV’den öğrendiğimiz curling oyununu çayda oynuyoruz. Burada curling ve kızak heyecanı yaşıyoruz. Tarlada ve ahırda işimiz bittiğinde yaz kış Kars Çayı’na gelip çeşitli aktivitelerde bulunuyoruz. Çocuklarımız için de bir curling takımı kurma hedefimiz var. Profesyonel curling takımını da buraya bekliyoruz.”

TV ve internetten curling öğrendiler

Köyün sakinlerinden Erdinç Barak ise curlingi nasıl öğrendiklerine ilişkin, “Kışın sosyal mesafeyi koruyup güzel bir alan seçtik. 6 ay boyunca burada kışı yaşadığımızdan curling sporuna başladık. Pandemiden dolayı bir aktivitemiz olmadığından bu oyunla eğleniyoruz. TV’den internetten nasıl oynandığına baktık ve sevince oynamayı sürdürdük.” dedi.

Yorumlar (0)