Büyükada’da RUAM’lı at paniği yaşanıyor

Büyükada’da tur yolunda başıboş olarak terk edilmiş atın içler acısı durumunu gören vatandaşlar yetkililere ihbarda bulundu. Büyükada'ya kaçak yollardan sokulduğu ve çipinin bulunmadığı ileri sürülen ata RUAM teşhisi konuldu. Atın içler acısı hali ise yürek burktu.

YAŞAM 02.12.2019, 10:01
Büyükada’da RUAM’lı at paniği yaşanıyor

Büyükada’da tur yolunda dolaşmaya çıkan vatandaşlar ağzı kanlar içinde başıboş bir at gördü. Bu arada atın kendisine ait olduğunu ve ahırlarından kaçtığını iddia eden bir Türkmen tarafından ahırlara götürülmek istenen at, vatandaşların müdahalesi sonucu engellendi. Diğer taraftan atın çipsiz olduğu ve Büyükada'ya kaçak olarak sokulduğu ileri sürüldü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri geldi. Yapılan inceleme sonrası ata RUAM teşhisi konuldu.

Halk arasında "mankafa hastalığı" olarak da bilinen RUAM hastalığı, hayvanlardan diğer hayvanlara veya insanlara bulaşabiliyor. RUAM, özellikle tek tırnaklıların akut ve kronik seyirli bulaşıcı bir hastalık. İnfeksiyon deride solunum sisteminde ve iç organlarda nodül ve ülserlerin oluşması ile karekterize oluyor.

Yorumlar (0)