Buruk veda... 'Bulut' emekli oldu

Jandarma çatısı altında 9 sene boyunca görev yapan ve kayıp olarak aranan 18 kişinin bulunmasına yardım eden arama kurtarma köpeği 'Bulut', madalyasını aldı ve emekli oldu.

YAŞAM 15.06.2022, 20:26
Buruk veda... 'Bulut' emekli oldu

Henüz 7 aylıkken Jandarma Genel Komutanlığı tarafından arama kurtarma köpeği olarak eğitim alan golden cinsi 'Bulut', daha çok kayıp yurttaşların aranması faaliyetlerine ve Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ekipleri ile çeşitli görevlere katıldı.

18 kişinin bulunmasına destek oldu

Köpek eğitmeni Jandarma Uzman Çavuş Latif Gülat ile Bolu'daki görev yerinin akabinde 2020 yılında Erzincan'a gelen 'Bulut', kent  genelindeki kayıp kişi operasyonlarının neredeyse tümüne katılarak 18 kayıp şahsın bulunmasında jandarma personellerine destek oldu.

Son kez gösterilere katıldı

Erzincan'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 183'üncü yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirilen etkinliklere de katılan 'Bulut', son defa diğer eğitimli köpeklerle birlikte gösteri yaptı.

Söz konusu gösterilerde köpeklerin spor parkurlarına yerleştirilen çemberden atlaması ile mayın arama köpekleri 'Ezen', 'Fiske', 'Dize' ve bomba arama köpeği 'Tatlı'nın gösterileri büyük beğeni topladı.

Pastasından tattı

Gösterilerin akabinde 'Bulut'un hediyesi ve madalyası, patlayıcı madde imha uzmanlarınca kullanılan bomba imha robotu tarafından getirildi. Erzincan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Refik Yılmaz, 'Bulut'a madalyasını taktı ve hediyesini verdi.

Törenin ardından çocukların alkışlarıyla birlikte kesilen yaş pasta, 'Bulut'a ikram edildi.

10'uncu yaşına girmesi sebebiyle emekli olan 'Bulut', hayatının geri kalan bölümünü görev yaptığı Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda devam ettirecek.









Yorumlar (0)