Bursalılar sahurda “Rumeli” coşkusu yaşıyor

Bursa İnegöl’de Rumeli Derneği, vatandaşları Rumeli ezgileriyle sahura kaldırıyor. Yöreye ait kıyafetleri giyerek sahurda yola düşen dernek üyeleri, 5 kilometre boyunca yürüyerek oyunlar oynuyor. 

YAŞAM 24.04.2022, 09:57 24.04.2022, 16:48
Bursalılar sahurda “Rumeli” coşkusu yaşıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Rumeli Türkleri Kültür ve Folklor Derneği, vatandaşları Rumeli ezgileriyle sahura kaldırıyor. İlçede oldukça ilgi çeken bu durum aynı zamanda keyifli vakit geçirilmesine de vesile oluyor. Rumeli’ye özgü kıyafetleri giyen ve sahur vaktinde sokaklarda yörenin oyunlarını oynayan, davul ve akordeon çalan dernek üyeleri Bursalıların sahura keyifle kalkmasına vesile oluyor.



5 kilometre boyunca oynayarak yürüyorlar

Rumeli Türkleri Kültür ve Folklor Derneği üyeleri, 5 kilometre boyunca oynayarak yürüyorlar. Yanlarında klarnet, akordeon, darbuka, def bulunan gençler ise Balkan müziklerini çalıyorlar. İnegöl’e bağlı Süleymaniye Mahallesi halkı 5 kilometrelik yolu yürüyen dernek üyelerine sahurluk yiyecek ikram ediyor. Vatandaşlar balkon ve camlara çıkarak alkışlayıp oyunlara eşlik ediyorlar. 



Ekibin en ilgi çeken üyesi akordeoncu

Ekipte akordeon çalan Hüseyin Şentürk, en ilgi çeken üye. Görme engelli olan Şentürk, azmiyle beğeni toplamayı başarıyor. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte sürekli çalan ve oynayan derneğin Başkanı Fatih Saman, derneğin her sene Bursa’da bu geleneği sürdürdüğünü kaydediyor.

Yorumlar (0)