Bursa’da sağanak yağış sele döndü, iş yerlerini ve evleri su bastı 

Sağanak yağışın etkili olduğu Bursa’da sel meydana geldi. Vatandaşlar, iş yerlerini ve evlerini basan sel sularını kendi imkanlarıyla boşalttı. Mahsur kalan vatandaşlar ise olay yerine gelen ekipler tarafından tahliye edildi. 

YAŞAM 07.08.2021, 11:45 08.08.2021, 12:12
Bursa’da sağanak yağış sele döndü, iş yerlerini ve evleri su bastı 

Türkiye, uzun bir aradan sonra yağmurlarla buluştu. Dün akşam saatlerinde bazı bölgelerde başlayan yağışlar bu sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Bursa’da sağanak yağış, sele dönüştü. Özellikle Değirmenönü Mahallesi’nde etkili olan yağmurla birlikte pek çok iş yerini ve evi su bastı. Vatandaşlar sel sularını kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı. 



Mahsur kalanlar oldu 

Bölgede mahsur kalan vatandaşlar, çağırılan yardım ekipleri ile kurtarıldı. 20 evde maddi hasar meydana geldi. Yaralı durumu bilinmezken can kaybının yaşanmaması, tek sevinç kaynağı oldu.  



“Biz mağdur oluyoruz. Buraya yol yapılmalı” 

Evini su basan vatandaşlardan Erdal Boran: “Biz burada mağdur oluyoruz. Buraya yol yapılması lazım. Her yağmurda aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Biz bu sokakta, aynı sorunu yaşayan 4 komşuyuz. Evlerimizdeki suyu temizlemeye çalışıyoruz. Sel suyu neredeyse mutfak camından girecekti. Evlerdeki tüm odalar su içinde kaldı.” 



Bu mahallede gider yok 

Komşusunun evindeki suyu boşaltmak için yardıma gelen Celal Kaçeri: “Mahallemizde gider yok. Pis sular hemen evimize doluyor. Yetkililer bir an önce bu sorunları gidersin. Buradaki tüm vatandaşlar mağdur durumda.”

 

Yorumlar (0)