Bursa’da polise ateş eden şahıs yakalandı

Bursa'ya bağlı Orhangazi ilçesinde güvenlik güçlerine ateş ettikten sonra sırra kadem basan ve Gemlik’te kıskıvrak yakalanan kişi, tutuklandı.

YAŞAM 30.01.2021, 21:52 31.01.2021, 12:17
Bursa’da polise ateş eden şahıs yakalandı

Söz konusu olay, dün akşam saatlerinde Orhangazi ilçesinde bulunan Hürriyet Mahallesi'ndeki bir tamirci dükkanında yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, mahalle sakinleri, dükkanın içinde elinde silah olan bir kişinin olduğu ihbarını yapınca, olay mahalline çok sayıda emniyet mensubu sevk edildi. Daha evvel adam yaralama da dahil olmak üzere çok sayıda suçtan sabıkası olduğu tespit edilen A.A. (25) adlı şahıs,  güvenlik güçlerini görünce, elindeki silahla polisleri hedef alarak ateş etti. Söz konusu kişinin ateş etmesi üzerine polislerin önlem aldığı sırada A.A., önünde bulunduğu tamirhane işletmesine kaçtı. Olayın ardından güvenlik güçleri bahse konu işletmenin etrafını sardı. Çelik yelek giyerek saldırganı ikna etmek için bir süre çaba sarf eden polis, sonuç alamayınca, kontrollü bir biçimde tamirhaneye girdi.

Dükkanın arka kapısından kaçtı

Güvenlik güçleri, tamirci dükkanına girdiklerinde, söz konusu şahsın arka kapıdan kaçtığını belirledi. Emniyet Müdürü Sadık Elden’in de incelemede bulunduğu olaya ilişkin olarak emniyet güçleri uzun süre bölgedeki dükkan ve depolarda saldırganı aradı. 

Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, olay yeri inceleme ekipleri dükkanın etrafında inceleme yaptı.

Güvenlik güçleri, olayın ardından kayıplara karışan A.A.'yı bugün Gemlik ilçesinde yakalanarak gözaltına aldı. Zanlı yakalandıktan sonra Gemlik Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen A.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Yorumlar (0)