Bursa’da pitbull, tecavüz şüphelisini yakaladı

Bursa’da ormanlık bölgede bir kadına tecavüz girişiminde bulunan şahıs, şans eseri ormanlık alanda köpek gezdiren kardeşler tarafından fark edildi. Kaçmaya çalışan şahıs, kardeşlerin gezdirdiği ‘Karlos’ adlı köpek tarafından yakalanırken, bölgedeki esnaf, şüpheli şahsa meydan dayağı çekti.

YAŞAM 07.04.2021, 22:57 08.04.2021, 13:31
Bursa’da pitbull, tecavüz şüphelisini yakaladı

Söz konusu olay, Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde bulunan Doğa Parkı’nda dün yaşandı. İddiaya göre, kadın kuaförü olarak çalışan F.D. (39), babasını ziyaret etmek maksadıyla Yiğitler Mahallesi’nde bulunan evine doğru yürümeye başladı. Bu esnada patika yolda karşısına bir anda çıkan kimliği belirsiz şahıs, kadını zor kullanarak ormanlık alana götürdü. Burada talihsiz kadını darbeden şüpheli, ardından da tecavüz girişiminde bulundu.

Pitbull yakaladı, esnaf dövdü

Bu esnada Murat Solmaz (30) ile Veysi Solmaz (35), yanlarındaki ‘Karlos’ adlı pitbull cinsi köpeği gezdirmek için ormanlık bölgeye girdi. Burada kadın çığlıkları işiten Solmaz kardeşler, sese doğru ilerlediklerinde, bir şahsın F.D.’ye tecavüz girişiminde bulunduğunu görüp olaya müdahale etti. Şüpheli şahıs kaçmaya başlarken, ‘Karlos’ adlı köpek şüphelinin arkasından gitti. Otosansit Sanayi Sitesi’ne doğru koşmaya başlayan şahıs, burada köpek tarafından yakalandı. Olayı duyan bölgedeki esnaf ise şüpheli şahsı sokak ortasında dövdü. İhbar üzerine olay mahalline güvenlik ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ormanlık bölgede baygınlık geçiren F.D., hastaneye sevk edilirken, esnafın elinden zorlukla kurtarılan şahıs, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

"Erkekliğimizden utanıyoruz"

Basın mensuplarına konuşan Solmaz kardeşler, "Köpeğimizi gezdirdiğimiz esnada kadın sesi duyduk. Sese doğru ilerlediğimizde, bir şahsın tecavüz girişiminde bulunduğuna şahit olduk. Bizi görür görmez kaçmaya çalıştı. Köpeğimiz kısa bir süre içerisinde şahsı yakaladı. Bacağından ısırarak etkisiz hale getirdi. Olayı öğrenen esnaf da şahsı dövdü. Oradaki kadın bizim yakınımız olabilirdi. Çok şükür fark ettik ve müdahalede bulunduk. Böyle erkekler yüzünden biz erkekliğimizden utanıyoruz." dedi. 









Yorumlar (0)