Bursa’da bir köyde 20 yıllık altın rezervi bulundu, arsa fiyatları “uçtu” 

Bursa Orhaneli Akalan köyünde kimsenin ilgilenmediği tarlalarda 20 yıl yetecek kadar altın rezervi bulundu. Tarlalar, en az altın kadar değerlendi. 

YAŞAM 28.04.2021, 12:13 29.04.2021, 09:53
Bursa’da bir köyde 20 yıllık altın rezervi bulundu, arsa fiyatları “uçtu” 

Bursa Orhaneli Akalan köyünde kimsenin yüzüne bakmadığı tarlalarda bir araştırma yapıldı. Araştırmayı yapan firma, toprağın altında 20 yıl yetecek kadar altın rezervinin bulunduğunu belirledi.  

Sondaj çalışmalarına başlamak isteyen firmaya, başta köylüler olmak üzere herkes karşı çıkmaya başladı. Tarlaları satın almak isteyen sakinler, tarlası bulunan çiftçiler ve siyanür tehlikesi sebebiyle karşı çıkan köylüler, firmanın, çalışmalarına başlamasını istemiyor.

Rezervli kısımlarda toprakları olan köylüler, haberin duyulmasının ardından fiyatların 3 katı kadar arttığını belirtiyor. Emlakçıların biri gelip biri giderken köylüler bu durumdan oldukça memnun.



“Daha önce kimse yüzüne bakmıyordu”

Akalan köyünde tarlası bulunan Mustafa Bozkurt isimli bir vatandaş, daha öncesinde kimsenin tarlalarla ilgilenmediğini, kimsenin yüzüne bakmadığını ama altın ortaya çıktıktan sonra emlakçıların 2 katı fiyat vermeyi teklif ettiklerini belirtiyor. Bozkurt, pek çok tarla sahibi gibi, 2 katı fiyatı az bulan ve 5 katını teklif eden kişiye tarlayı satacak olanlar arasında.

20 sene yetecek rezerv

Tarla sahiplerinin firmadan edindiği bilgi ise tarlaların altındaki rezervlerin 20 sene boyunca yeteceği yönünde. Tarlaların altında toplamda 315 bin ton cevher bulunduğu belirtiliyor.

Bölgede 2015 senesinde de farklı bir firma altınları çıkarmak istemiş fakat köylülerin yaptığı eylemler sonucunda başarılı olamamıştı. 

Yorumlar (0)