Bursa İl Sağlık Müdürü'nden 'İkinci doz' aşı uyarısı

Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, ilk dozu aşısını yaptıran vatandaşların ikinci doz aşıyı yaptırdıkları takdirde aşının etkinliğinin görülebileceğini açıkladı.

YAŞAM 14.04.2021, 17:32 15.04.2021, 11:01
Bursa İl Sağlık Müdürü'nden 'İkinci doz' aşı uyarısı

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, il genelindeki aşı çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

“İkinci doz aşıları ihmal etmeyin”

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, ilk doz aşısını olanların, ikinci doz aşılarını ihmal etmemesiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bursa genelinde şimdiye kadar 430 bin ilk doz, 300 bine yakın ise ikinci doz aşı yapıldığını açıklayan Yavuzyılmaz, aşılama kapsamında 750 bin sayısına yaklaştıklarını açıkladı.

Aşı sırası gelmesine rağmen aşı yaptırmayan vatandaşların da olduğuna dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dönemde aşıdan kaçınmak için bahanenin olmaması lazım. Bağışıklık, toplum sağlığı açısından en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda, aşılama faaliyetlerinin en temel unsuru toplum bağışıklığıdır. Ne yazık ki, aşı mevzusu farklı farklı spekülasyonlara konu oluyor. Bu dönemde bağışıklama konusunda elimizdeki en bilinen ve en iyi yol aşıdır. Ancak aşı sırası geldiği hâlde randevu alıp aşıya gelmeyenler ya da randevu almayanlar da var. Son vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği şu dönemde aşı sırası gelmiş olan vatandaşlarımız, aşılarını mutlaka olmalılar.”

İlk aşısını olan vatandaşların, ikinci doz aşısını yapmalarının önemli olduğunu belirten Dr. Yavuzyılmaz, bu aşıların ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı ve şunları aktardı:

“İlk doz aşısını yapan vatandaşlarımızdan bazıları, bunun verdiği rahatlıkla ikinci doz randevularını alıyor ancak aşılarını yaptırmıyor. Hiçbir vatandaşımızın, bu şekilde bir rahatlığa ya da rehave kapılmaması gerekiyor. Çünkü aşının etkinliğini yalnızca ikinci doz uygulandığı zaman bütünüyle görebiliyoruz.”

Yorumlar (0)