Bursa'da 'şampiyon atın yavrusu' için bir yıl önceden sıraya girdiler

Bursa'da şampiyon atın yavrusunu almak için meraklıları bir sene evvelden sıraya girdi.

YAŞAM 20.03.2021, 22:34 21.03.2021, 16:35
Bursa'da 'şampiyon atın yavrusu' için bir yıl önceden sıraya girdiler

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne bağlı Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda 2016 senesinde Gazi Koşusu şampiyonu ve Türkiye'yi Dubai’de temsil etmiş olan ve 3 milyon TL kariyer kazancına sahip Graystorm Luxor-Setryn'in tayı dünyaya gözlerini açtı. Eğitim kurumu bünyesinde bulunan damızlık kısraklar, şampiyon beygirlerle çiftleştirilerek yavru atlar elde ediliyor. Şampiyon atların taylarını almak için at severler, dünyaya gelir gelmez sıraya giriyor.

2 yaşında yarışacak

İlk bir sene üniversite tarafından bakımları üstlenen taylar, bir yaşına ulaştığında açık artırma usulü ile yüz binlerce liraya alıcı buluyor. 21 Şubat tarihinde 105 santim boy ve 60 kilogram ağırlıkla doğan şampiyon atın tayını almak isteyenler, açık artırma organizasyonu için şimdiden adını yazdırmaya başladı. Bir yaşında satışa sunulacak olan tay, 2 yaşına ulaştığında ise ilk koşusunu gerçekleştirecek.

"150 bin lira"

Kurumun öğretim üyelerinden Yiğit Tepeoğlu, "Bu tay, okulumuzun 3. tayı. İlk tayımız mayıs ayında ilk koşusunu gerçekleştirecek. Tayımızı satın almak için şimdiden sıraya girdiler. Tayımızdan 150 bin lira gibi bir gelir bekliyoruz. Şampiyon atları yetiştirmeye devam edeceğiz."









Yorumlar (0)