Bursa'da sahte koronacı gözaltına alındı!

Bursa'da hasta olmadığı halde hastane hastane dolaşarak "İtalya'dan geldiği ve koronavirüs (Covid-19) taşıdığı" yalanını söyleyen kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 08.03.2020, 08:48
Bursa'da sahte koronacı gözaltına alındı!

Bursa'da, hasta olmadığı hâlde "koronavirüslü (Covid-19) olduğunu ve İtalya'dan geldiğini" iddia ederek hastaneleri dolaşan şüpheli, kişilerin huzur ve sükununu bozmak ve halkı galeyana getirmek suçlamasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, önceki gün Bursa Şehir Hastanesine giden 68 yaşındaki E.O, yetkililere İtalya'dan geldiğini ve koronavirüs (Covid-19) taşıdığını olduğunu söyledi.

Bunun üzerine hemen hastanenin izolasyon bölümüne alınan 68 yaşındaki E.O'nun tüm testlerinde vücudunda herhangi bir virüse rastlanmadı. E.O evine gönderildi.

Hastane hastane geziyor

Dün de Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden 68 yaşındaki E.O, hastane yetkililerine aynı şeyleri söyleyerek yardım istedi. Yine testlerden geçen ve hasta olmadığı belirlenen 68 yaşındaki E.O'nun Bursa Şehir Hastanesi'nde de yalan beyan verdiği anlaşılınca durum polise iletildi.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 68 yaşındaki zanlı E.O'yu "kişilerin huzur ve sükununu bozma ve halkı galeyana getirme" gerekçesiyle Mudanya'daki evinde gözaltına aldı.

Diğer taraftan zanlı E.O.'nun İtalya'ya hiç gitmediği ortaya çıkarken, şüphelinin psikolojik rahatsızlığının olduğu iddiaları da araştırılıyor.

Yorumlar (0)