Bursa'da paraşütle atladı, yağmur bastırınca gözden kayboldu

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Gürle Dağı'ndan paraşütle atlayan ve yaklaşık 7 saattir kendisinden haber alınamayan 37 yaşındaki Muammer Yolcu’nun cansız bedenine ulaşıldı.

YAŞAM 16.05.2021, 23:25 17.05.2021, 15:50
Bursa'da paraşütle atladı, yağmur bastırınca gözden kayboldu

Orhangazi ilçesinde bir dönem yerel bir basın organının işletmesini yapan Muammer Yolcu adlı yurttaş, Gürle Dağı'ndan paraşütle atladı. Bir süre sonra olumsuz hava koşulları sebebi ile kontrolden çıkan paraşütçü, gözden kayboldu. Güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine olay mahalline ekipler sevk edildi. 

300 kişiden oluşan arama-kurtarma ekibi, 7 saattir kendisinden haber alınmayan Yolcu için adeta seferber oldu. Ekipler arazi araçları ile bölgeye girerken, drone ile havadan arama ve köpekli arama faaliyetleri gerçekleştirdi. 

Cep telefonu açık

Diğer yandan, güvenlik güçlerinin çalışmaları doğrultusunda Yolcu’nun cep telefonunun açık olduğu fakat yanıt vermediği belirtildi. Güvenlik güçlerinin titiz araştırmasıyla cep telefonu sinyalinin alındığı nokta belirlendi. Ekipler, cep telefonu sinyalinin alındığı alanda arama yaptı. 

"Havadayken yağmur bastırdı"

Olaya ilişkin bilgi veren bölge sakini, "Paraşütçü bir vatandaşın kayıp olduğuna dair bilgi bize ulaştı. İhbarlarımız üzerine olay bölgesine jandarma ve kalabalık bir arama-kurtarma ekibi yönlendirildi. Görgü tanıklarının ihbarı doğrultusunda ekiplerimiz o bölgelerde yoğunlaştı. Hava koşulları olumsuz, tam havada olduğu sırada ani bir yağmurun bastırdığını gördük." sözlerini sarf etti.



Cansız bedenine ulaşıldı

7 saattir kendisinden haber alınmayan talihsiz adamın cansız bedenine Yeni Sölöz Mahallesi Eğrentitüzü mevkisindeki ormanlık bölgede ulaşıldı. İlk tespitlere göre Yolcu’nun rüzgar sebebiyle savrulup, paraşüt ile bağlantısının koptuğu, ardından da yere çakıldığı öğrenildi.







Yorumlar (0)