Bursa'da orman yangını: Yerleşimler tehdit altında!

Bursa Nilüfer'de yerleşim bölgesi yakınında çıkan orman yangınının kontrol altına alınabilmesi ve yerleşim yerleri üzerindeki tehdidin sonlandırılması için havadan ve karadan müdahale yürütülüyor.

YAŞAM 17.08.2020, 15:17
Bursa'da orman yangını: Yerleşimler tehdit altında!

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alan, İstanbul'un Kartal ilçesindeki Aydos ormanları, Adana'nın Kozan ilçesinde ormanlık alan ve Adıyaman'ın Karadağ mevkisindeki ormanlık alanlardaki yangın haberlerinden sonra bir yangın haberi de Bursa'nın Nilüfer ilçesinden geldi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yerleşim alanı yakınında bulunan ormanlık alanda çıkan yangının büyük risk oluşturması nedeniyle kontrol altına alınabilmesi için yoğun çalışma yapılıyor.

Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi'ndeki bulunan mezarlığa yakın bölgedeki yer alan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı.

Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amirliğine bağlı ekipler ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler gönderildi.

Yoğun dumanın şehrin batısındaki birçok noktadan görülebildiği yangına müdahale eden Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangının çevredeki yerleşim yerlerine sıçramasına engel olmak amacıyla yoğun çaba sarf ediyor.

Karadaki söndürme çalışmalarını havadan bir helikopter destekliyor.

Edinilen bilgilere göre yangının seyrine göre civardaki bağ evleri tahliye edilebilir.

Yorumlar (0)