Bursa'da köpek dehşeti: Bir çiftlikteki 41 hayvanı parçaladılar!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir çiftliğe giren yaklaşık 30 köpek, 41 küçükbaş hayvanı parçaladı. Hayvanlarının vahşi şekilde parçalandığını gören Hüseyin Akça ve Mustafa Sevim adlı çiftlik sahipleri, "Biz bağırınca kaçtılar ama çiftliğin çevresinde dolanmaya devam ediyorlar. Parçaladıkları hayvanların arasında gebe olanlar da vardı." dedi.

YAŞAM 16.10.2022, 17:34 17.10.2022, 10:11 Hakan Öksüz
Bursa'da köpek dehşeti: Bir çiftlikteki 41 hayvanı parçaladılar!

Başıboş köpek sorunu, Türkiye'nin çözülmeyi bekleyen problemlerinden biri haline geldi. Gruplar halinde gezen ve sokaklarda kıstırdıkları insanlara saldıran sahipsiz köpekler, birçok kişinin ölümüne neden oldu. Bazı kişiler, köpeklerin sokaklardan toplatılmasına karşı çıksa da gittikçe büyüyen bu sorun, bir çözüm zorunluluğunu da beraberinde getiriyor.

Yaklaşık 30 köpek, çiftliğe daldı!

Başıboş köpekler, son olarak Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir çiftlikte zarara yol açtı. Hüseyin Akça ile Mustafa Sevim'in Gümüştepe Mahallesi'nde yer alan çiftliğine giren yaklaşık 30 köpeğin, koyun ve keçilere saldırdığı kaydedildi. Sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu 41 küçükbaş hayvanını kaybeden çiftlik sahipleri, başıboş köpekleri kovalayarak diğer hayvanları kurtardı.

"Parçalanan hayvanlarımızdan bazıları gebeydi"

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, çiftliğe gelerek incelemelerde bulundu. Telef olan hayvanlar, iş makinesiyle çukura gömüldü. Hayvanları kontrol etmeye gelince durumun farkına vardıklarını belirten çiftlik sahiplerinden Mustafa Sevim, "Küçükbaş hayvanların bulunduğu yerde çok sayıda köpek gördük. Biz bağırınca kaçtılar ama halen daha çiftliğin etrafında dolanıyorlar. Telef olan hayvanlarımızdan bazıları gebeydi. Vahşi şekilde parçalanmışlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)