Bursa'da kesime gidecek gebe keçileri kurtaran kadın, yem yardımı bekliyor

Bursa'da yaşayan bir hayvansever, kesime gidecek hamile keçileri kurtarırken, beslediği 20 keçinin ne sütünden ne de etinden faydalanıyor.

YAŞAM 24.02.2021, 00:08 24.02.2021, 18:10
Bursa'da kesime gidecek gebe keçileri kurtaran kadın, yem yardımı bekliyor

Batan bir çiftlikteki hamile keçilerin kesime gideceğini öğrenen hayvansever Mefaret Özmez, söz konusu hayvanları satın alarak bakımını üstlendi. 7 tane keçiyi satın alan kadın, aradan geçen bir yıl sonunda 20 başa ulaştı. Hayvansever kadın, yaşadığı müddetçe bu hayvanları kestirmeyeceğine dair kendisine söz verdiğini dile getirdi.



"100 bin TL verseler de satmam"

Çok sayıda kişi keçilerden istemesine karşın keçiler kesilir diye kimseye vermeyen Özmez, 100 bin TL teklif gelse dahi keçileri kimseye vermeyeceğini kaydetti. Maliyetli olmasına karşın sütünden ve etinden faydalanmayı düşünmediği hayvanları besleyen Özmez, hayvanseverlerden ot ve yem yardımı bekliyor.



"Ben yaşadıkça kesilmeyecekler"

Kesime gidecek hamile keçileri satın alarak kurtardığını dile getiren Mefaret Özmez, "Bir üretim çiftliği iflas etmişti. Orada 7 tane keçi bulunuyordu. Gebe keçileri satın aldım. Hepsine gözüm gibi bakıyorum. Sayıları 20'ye ulaştı. Ben yaşadığım müddetçe kesilmeyecekler ve bir başkasına parayla ya da bedava verilmeyecekler. Ömürleri ne kadarsa, o kadar yaşayacaklar. Yakında 25 tane olacaklar. Ot ve yem maliyetleri yüksek. Hayvanseverlerden yardım bekliyorum. 100 bin TL verseler bile satmam." ifadelerini kullandı.















Yorumlar (0)