Bursa'da kendisine döner ısmarlatan saksağan

Bursa'da döner tiryakisi saksağan, görenleri şaşkına çeviriyor. Dönerci dükkânına gelen müşterilerin üstüne konan sevimli saksağan, kendine döner ısmarlatana kadar oradan ayrılmıyor. 

YAŞAM 08.10.2021, 11:53 09.10.2021, 11:29
Bursa'da kendisine döner ısmarlatan saksağan

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki dönercinin en önemli müşterisi yaban saksağanı.

Saksağan, kendisine döner ısmarlatıyor

5 sene önce başlayan ilginç alışveriş her gün duraksamadan devam ediyor. Dönerci Kadir Güralev, dükkânına gelen saksağana önce su verdi. Kuşun suyu içmesinin ardından aralarında bir dostluk ilişkisi başladı. İsmini Şakir koydukları saksağan sürekli olarak dükkâna gelmeye başladı. Her gün düzenli bir şekilde dönerin pişmesiyle dükkâna gelen saksağan, ikram edilen dönerleri yedikten sonra uçarak ortadan kayboluyor. 

Dükkâna gelen müşterilerin üstüne konan saksağan, kendisine döner ısmarlatana kadar oradan ayrılmıyor. Mahallenin maskotu haline gelen kuş, dükkâna gelenlerle kendisine döner ısmarlatıyor. Her gün dükkâna döner yemeye gelen saksağanın önemli bir hayran kitlesi de var. 

“Karnı doyunca gidiyor”

5 sene önce saksağanla dostluklarının başladığını söyleyen Kadir Güralev, " Dükkânımın önüne 5 yıl önce kondu. Su verdim, içti. Ardından döner ikram ettim, yedi. Daha sonra her gün gelmeye başladı. Günün bazı saatlerinde gelip döner yiyip dükkândan ayrılıyor. Gelen müşterilere de döner ısmarlatıyor. Mahallenin adeta maskotu oldu. Müşteriler, dört gözle Şakir'in gelmesini bekliyor. Elleriyle besliyorlar. Tam bir döner bağımlısı. Döner yemediği gün neredeyse yok. Karnı doyunca uçarak gidiyor" sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)