Bursa'da hayvansever kadın, tüm gelirini sokak hayvanlarına harcıyor

Bursa’da yaşayan duyarlı bir hayvansever, sokaklardan topladığı 250 kedinin bakımını üstleniyor. Evdeki kediler ise görme engelli bir köpeğe sahip çıkınca, ortaya ilginç görüntüler çıkıyor.

YAŞAM 15.02.2021, 22:09 16.02.2021, 12:00
Bursa'da hayvansever kadın, tüm gelirini sokak hayvanlarına harcıyor

Çocukluğundan bu yana hayvanlara karşı oldukça ilgili olan Mefaret Özmez, 20 yıl evvel hayvan barınma evi inşa etti. Kurduğu barınma evine sokaklardaki aç kedileri toplayan kadın, bugün 250 kedinin bakımını üstleniyor. Kedilerine gözü gibi bakan hayvansever kadına, kediler de büyük bir yakınlık gösteriyor.

Özmez, eve girdiği anda, 250 kedi etrafını çevirerek sevgi gösterisinde buluyor. O da kedileri ayrı ayrı severek, onlara sevgisini yansıtıyor. Söz konusu evde, 'kedilerle köpekler anlaşamaz' tezini ortadan kaldıran bir manzara da bulunuyor. Gözleri görmeyen talihsiz bir köpek, 250 kedinin içinde dostça bir hayat yaşıyor.

Hayvansever kadın, barınakta bulunan hayvanlara, bakımında yardımcı olması maksadıyla maaşını cebinden ödediği bir kişiyi çalıştırıyor. Tüm dükkan kiralarını ve emekli maaşını hayvanların bakımı için harcayan hayvansever kadına, diğer hayvanseverler ve Bursa Büyükşehir Belediyesi de yardımda bulunuyor. Mama gereksinimi duyan barınak, gelecek olan yardımları bekliyor.



"20 senedir sokak hayvanlarına bakıyorum"

20 senedir barınakta kedilerin bakımını üstlendiğini dile getiren Mefaret Özmez, "Hayvan sevgisi bende çocukluktan bu yana var. İlk etapta bir dernek kurdum. Bunu ilerleterek, çok büyük bir barınak sahibi oldum. 20 senedir bu barınağa sahip çıkıyorum. Barınakta çok sayıda hayvan var. 250 kediye bakıcı annelik yapıyorum. Bu kedilerin tamamını sokaklardan toplayarak buraya getirdim. Biz evlerden asla kedi almıyoruz. Sokakta yurttaşların bulup getirdiği hamile ve hasta sokak kedilerini alıp bakımını gerçekleştiriyoruz. Barınakta veterinerlerimiz bulunuyor, tedavilerini sağlıyorlar. Burada bulunan tüm kedilere kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriyoruz. Ben haftanın her günü buradayım. Bana izin ve tatil yok. Buradaki tüm hayvanların mama ve bakım ihtiyacını karşılamak için tüm emekli maaşımı ve dükkan kiralarını harcıyorum. Bunlar yalnız başına olacak şeyler değil. Hayvanseverlerin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir desteği var. En çok gereksinimimiz olan şey de kedi maması. Gelecek olan mama desteklerini bekliyoruz. Burada bir de personel arkadaşımız var, onun da maaşını ben kendi cebimden ödüyorum." dedi.



























 

Yorumlar (0)