Bursa'da gizli kodları çözülen fuhuş çetesi çökertildi

Bursa'da yurt dışından kaçak yollarla getirilen ve büyük çoğunluğu Kazakistan uyruklu olan genç kadınların bulunduğu, örgüt içerisinde 'Çapa' (kadın) ve 'Klent' (müşteri) kodlarıyla haberleşen fuhuş çetesi lideri ve beraberindeki 12 şahıs gözaltına alındı. Şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilirken, şüpheli şahıslar adliyeye sevk edildi.

YAŞAM 13.07.2021, 21:03 14.07.2021, 15:01
Bursa'da gizli kodları çözülen fuhuş çetesi çökertildi

Bursa merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda Ankara, İstanbul ve Muş kentlerinde de şafak vakti 'Klent-Çapa' adlı operasyonda şüphelilerin bulunduğu bina ve çevreleri abluka altına alındı. Koç başlarıyla kırılan kapıların ardından 13 şahıs etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

13 kişi adliyeye sevk edildi

Şüphelilerin adres ve araçlarında gerçekleştirilen aramalarda 1 adet pompalı tüfek, 4 adet ruhsatsız tabanca, 7 bin 605 TL, Özbekistan ve Kazakistan paraları, 213 adet tüfek fişeği ve tabanca, 28 adet uyuşturucu hap, fuhuştan edinilen kazançların kayıt edildiği ajandalar, fuhuş yaptırdıkları kadınlara ait pasaport, 18 adet cep telefonu ve 1 adet laptop ele geçirildi.

Fuhuş yaptırıldığı belirlenen yabancı uyruklu 16 mağdur kadından 6'sı operasyon sonucu kurtarılırken, 10 kadın ise olay yerinden kaçtı. Operasyon kapsamında kurtarılan 6 mağdur kadının Bursa Göç İdaresi'ne teslim edildiği belirtildi. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan 13 kişi adliyeye sevk edildi.















Yorumlar (0)