Bursa'da ekmeğini saatlerce hareket etmeyerek çıkartıyor

Bursa'da canlı heykel sanatçılığı yapan Erkan Öner, saatlerce sokak ortasında kıpırdamadan durarak ekmeğini çıkartıyor.  

YAŞAM 06.06.2022, 10:41 07.06.2022, 09:30
Bursa'da ekmeğini saatlerce hareket etmeyerek çıkartıyor

"Canlı heykel sanatçılığı” yapan ve bir uzaylıya benzetilen Erkan Öner, her gün kendini boyaması ve özel kostümüyle dikkat çekiyor. 

İnsan olduğu fark edilmeden yanından geçiliyor

Özel olarak hazırlanıp Bursa'nın farklı yerlerinde saatlerce kıpırdamadan bekleyen canlı heykel; performansının karşılığını şapkasına bırakılan paralarla alıyor. Öner; bu işi o kadar ciddi ve iyi bir şekilde yapıyor ki bazı vatandaşlar, onun insan olduğunu anlamadan yanından geçiyor. Onu fark edenler ise şapkasına para atmadan geçmiyor. 

Mudanya sahilinde performansını sergileyen Öner, çoğu vatandaş tarafından heykel zannedilip yanından geçiliyor. Küçük çocuklar ise onu daha çok bir uzaylıya benzetiyor. 

Öner’in, sanat icra ettiğini ve sanatçının canlı olduğunu anlayan çoğu vatandaş ise para vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

“İşimi severek yapıyorum”

Bu işi 4 yıldır yaptığını belirten Erkan Öner, "Uzun bir süredir canlı heykel performansı yapıyorum. Çoğu zaman insanlar, benim insan olduğumu fark etmiyor. Heykel zannediyorlar. Saatlerce burada bekleyerek ekmeğimi çıkartıyorum. İş çok yorucu ama işimi severek yapıyorum" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)