Bursa'da eğitim uçağı düştü, 2 kişi öldü

Sakarya'dan havalanan bir eğitim uçağı, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan boş bir araziye düştü. Uçakta bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada ölenlerin kimlikleri de açıklandı.

YAŞAM 01.12.2022, 16:45 02.12.2022, 14:30 Hakan Öksüz
Bursa'da eğitim uçağı düştü, 2 kişi öldü

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki boş bir araziye düşen eğitim uçağında bulunan 2 kişi hayatını kaybetti. İlçeye bağlı Ovaakça Mahallesi'ndeki bir doğal gaz çevrim santralindeki çalışan işçiler, düşen uçağı 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'ne bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. 

Sakarya'dan havalandı, Bursa'da düştü

Kazaya ilişkin bilgileri Bursa Valisi Yakup Canbolat verdi. Tek motorlu eğitim uçağının, Sakarya'nın Pamukova ilçesinden havalandığını kaydeden Canbolat, "Santrale yakın boş araziye düştü. Uçağın düşüş nedeni araştırılıyor. Uçağın pilotu ve yanındaki kişi, yaşamını yitirdi." ifadelerini kullandı.

Kazada ölenlerin kimlikleri açıklandı

Daha sonra yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı. Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı pilot Hakan Köksal ile uçakta bulunan Burcu Sağlam'ın yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yorumlar (0)