Bursa'da bir hayırsever, mahallenin veresiye borçlarını kapatıp ortadan kayboldu

Bursa’da, gizemli bir hayırsever, Ramazanın ilk gününde iki mahallede bulunan bütün eczanelerin ve bakkalların veresiye defterlerindeki borçları kapattı.

YAŞAM 14.04.2021, 17:12 15.04.2021, 10:59
Bursa'da bir hayırsever, mahallenin veresiye borçlarını kapatıp ortadan kayboldu

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer alan Soğanlı ve Alemdar Mahallesinde, ismi bilinmeyen bir hayırsever, iki mahallede bulunan eczane ve bakkalların veresiye defterlerinin tamamını kapattı.

“Allah bu hayırseverlerin sayısını artırsın”

Mahalledeki ihtiyaç sahibi ve durumu kötü olan vatandaşların bakkal ve eczane borçlarının tamamını kapatan hayırsever, ismini söylemeden kayboldu. 

Soğanlı ve Alemdar Mahallesi esnafı konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“İşletmelerimize durduk yere bir hayırsever geldi ve borcu olan ihtiyaç sahibi aileleri sordu. Bunun üzerine mahallemizde geliri az olan, borcunu ödeyemeyen, ihtiyaç sahibi birçok ailenin olduğunu ilettik. Hayırsever adam, işletmemizde bulunan veresiye defterindeki bütün borçları kapattıktan sonra ortadan kayboldu. Mahallede bulunan bütün eczane ve bakkallara giderek hepsinin veresiye defterlerindeki borçlarını kapatmış. Umarız böyle hayırseverlerin sayısı her geçen gün artar.”

Borçlarının kapatıldığını öğrenen  aileler, mutluluklarını gizleyemezken borçlarını kapatan hayırsevere iyi dileklerde bulundu.







Yorumlar (0)