Bursa'da 150 kilometre boyunca polisten kaçan şüpheliler, şehri birbirine kattı

Bursa'da güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobil, kenti birbirine kattı. Yaklaşık olarak 150 kilometre boyunca süren kovalamacanın ardından polis otosuna çarparak bariyerlere vuran araç, alevler içinde kaldı. Otomobil içerisinde bulunan 2 şahıs kıskıvrak yakalanırken, meydana gelen kazada bir polis memuru kolundan yara aldı.

YAŞAM 23.02.2021, 01:32 24.02.2021, 09:16
Bursa'da 150 kilometre boyunca polisten kaçan şüpheliler, şehri birbirine kattı

Bahse konu olay, kent merkezine bağlı Yıldırım ilçesi Ankara Yolu Caddesi'nde yaşandı. Aktarılan bilgiye göre, devriye gerçekleştiren güvenlik güçleri, '41 LD 044' plakalı otomobile 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç, hızla olay yerinden uzaklaşmaya başladı.

Önce polis aracına, ardından bariyerlere

3 ilçe değiştiren otomobil, 150 kilometrelik kovalamacanın akabinde Nilüfer ilçesinde barikat kuran polis otosuna çarptı, ardından da bariyerlere saplanarak alev aldı. Araca doğru koşan ekipler, 2 kişiyi yanan araçtan çıkardı. Haklarında arama kararı ve çok sayıda suç kaydı bulunan şüpheliler Ferhat A. ile Oğuzhan A., emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Hafif şekilde yara alan Oğuzhan A., ambulans ile hastaneye nakledildi. Cebinde uyuşturucu madde bulunan Ferhat A. ise polis merkezine götürüldü. 



Polis yaralandı, ekip otosu zarar gördü

Adeta alev topuna dönen otomobil itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Bursa-İzmir otoyolu ise kısa bir süre için trafiğe kapatıldı. Yanan arabanın yoldan çekilmesi ile birlikte yol tekrar trafiğe açıldı. 

Olayda bir emniyet mensubu kolundan yaralanırken, ekip otosu büyük zarar gördü. 

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.



Yorumlar (0)