Burhaniye’de binlerce yıllık liman

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde deniz suyu çekilince 2 bin 500 yıllık Adramytteion Limanı gün yüzüne çıktı. Elazığ depreminin ardından çekilen deniz bölgede yaşayanları tedirgin etti.

YAŞAM 26.01.2020, 14:58
Burhaniye’de binlerce yıllık liman

Burhaniye ilçesinde bulunan Ören sahilinde sabah sporu için bulunan vatandaşlar denizin çekildiğini gördü. Elazığ depreminin ardından deniz çekilince vatandaşları endişelendi. Denizin çekilmesinin ardından 2 bin 500 yıllık Adramytteion Limanı'nın taşları da gün yüzüne çıktı ve denizde küçük adacıklar meydana geldi.

Deniz çekilmesinin endişeye sebep olduğunu söyleyen emekli Astsubay Timur Yılmaz, “Ben yıllardır buralarda yürürüm. Sahili seyrederim. İlk defa denizin bu kadar çekildiğini gördüm. 2 bin 500-3 bin yıllık tarihi Adramyteion Limanı ortaya çıkmış. Su bir hayli çekilmiş. Allah, tabi afetlerden korusun. İnşallah, kötü bir deprem veya afet habercisi değildir.” diye konuştu.

İnşaat ustası Kemal İşi ise, “Yıllardır sahilde yürürüm ben. Suyun bu kadar çekilmesini ilk defa gördüm Eski liman ortaya çıktı. Bu pek hayra alamet değil. Deprem oldu dün gece. İnşallah bu deprem habercisi değildir.” sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)