Burçların Ay Burcu ile İlişkisi

Burçlar arasında en çok duyulan güneş burcu, ay burcu ve yükselen burçtur.

YAŞAM 12.07.2020, 22:04
Burçların Ay Burcu ile İlişkisi

Yükselen burcumuzu belirleyen unsur, doğum tarihi ve hangi saatte doğulduğudur. Bir günlük zaman dilimi olan 24 saat içerisinde, her 2 saat içerisinde yükselen burç değişmektedir. Herhangi bir burçtan bahsedildiğinde, Zodiacta Güneş’i ilgili burcun takımyıldızında olan burçtan bahsedilmektedir. Örneğin; Başak burcu denildiğinde, Güneş’in Başak Takımyıldızında olan burçtan bahsedilmektedir. Diğer bir anlatımla, bir kişi ‘Ben Aslan’ım’ demekle, ‘Benim Güneş’im Aslan’da’ demek istiyor.

Yükselen Burç Nedir?

Siz doğduğunuzda hangi takımyıldızı yükseliyorsa, o sizin yükseleniniz olmaktadır. Bir insanın kişiliği ve kaderi güneş, ay ve yükselen burcun etkisi altında oluşacaktır. Astrolojide burçlar 4 ana gruptan birine girmektedir. Koç, aslan ve yay Ateş grubuna aittir. Oğlak, boğa ve başak Toprak grubuna aittir. Yengeç, balık ve akrep su grubuna aittir. İkizler, kova ve terazi Hava grubuna aittir. Burçların ait olduğu grup duygusallık, hareket ve karakteristik olarak insanı etkileyecektir.

Ay, duyguları ve içgüdüleri yönlendirmektedir. Bizler duygusal tepkileri Ay sayesinde vermiş oluruz. Bir şeye verdiğiniz tepkileri bir şeye kızma, Ay’ın hangi burçta olduğu ile ilgilidir. Örnek vermek gerekirse; diyelim ki burcunuz Başak olsun. Başak insanı süsü-püsü sevmeyen, analitik bir burçtur. Detaycıdır. Mantıklıdır. Ancak Ay burcunuz Terazi ise, Ay Terazi estetik olarak kendini güzel hisseder; kaliteye, estetik dokunuşlara, güzelliğe ve bakıma karşı ilgi doludur. Dolayısıyla bir Başak makyaj yapmaya ilgiliyse, Ay burcunun Terazi olması ihtimali çok yüksektir. Burada söylemek istediğimiz, biz sadece doğum tarihimize göre belirlenen burçtan oluşmuyoruz. Bizim bir de Ay burcumuz ve Yükselen burcumuz bulunmaktadır.

Yükselen Burç Neden Bu Kadar Etkilidir?

Zodiactaki Ev yerleşimleri yükselenden başlamaktadır. Hayatta yaşayacağımız olaylar Ev sistemine göre belirlenmektedir. Ruhsal durumlar burçların Güneş konumları ile ilgiliyken somut-maddi şeylerin meydana gelmesi daha çok yükselen burçlarla ilgilidir.

Astrolojisi Çeşitleri Ve Etkileri Nedir?

Doğum haritası insanların kişilik yapısını ve dolayısıyla seçtiği mesleği belirler. İnsanın sayısal zekasının mı, görsel hafızasının mı güçlü olduğu doğum haritası ile ilişkilendirilebilir. Doğum haritasını okuyup, bulguları değerlendirip buna göre hareket ederseniz, doğum haritası sizin için bir pusula olacaktır. Çünkü doğum haritası ile, kişiliğin güçlü ve zayıf yönleri belirlenebilir. Böylelikle kişi, yaşamda doğru tercihler yaparak hayat kalitesini yükseltmiş olacaktır.

Batı astrolojisinde, her burcun her derecesi önemlidir. Ve ayrı özellikleri ve yetenekleri ortaya çıkartacaktır. Batı astrolojisi kişiliği, karakteri, zayıf yönleri ortaya koyarken, geliştirilmek istenen yönlerin geliştirilmesi açısından uygun zamanın belirlenmesini de sağlar.

Çin astrolojisi Analizi, Antik Çağ Takvimini esas almaktadır. Bunun dayandığı sistemde, Ayın devirleri, Güneş’in kısmi hareketlerine göre yapılan hesaplamalarla ortaya çıkar. Çin Astrolojisinde; Ay ve Güneş’in devir ve hareketlerinin hesabı yanında, geleneksel Çin felsefesinin 5 elementine de dayanan olumlu-olumsuz görünümler için, 12 sembolik hayvan yılı ile tanımlanan bir sistem kullanılır. Meslek seçimleri, yatırımlarla ilgili konularda bir yıl boyunca nasıl yol alınacağı Çin Astrolojisinde gösterilir.

Hint Astrolojisi ise, burçları oluşturan takım yıldızlarının hep aynı konumda konumlanmalarına karşılıktır. Bu astroloji, hayatımızda cevap aradığımız, netleştirmekte zorlandığımız konulara rehberlik eder. Evlenecek miyim, çocuğum olacak mı, hayatımdaki kişi benim için doğru bir insan mı? vb. cevabın bulunması zor olan düşünsel konulara rehberlik eder.

Yorumlar (0)