Burası Türkiye! Başkan gelemeyince makam koltuğunu eve götürdüler

Burası yeni Türkiye! Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say koltuğunu 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Zeynep Runem Parin'e devretti ancak koronavirüs engeli ilginç bir yol ile aşıldı. Yeni başkan yaş sınırlamasına takılınca koltuk evine götürüldü.

YAŞAM 23.04.2020, 12:10
Burası Türkiye! Başkan gelemeyince makam koltuğunu eve götürdüler

Koronavirüs sebebiyle bu yıl 23 Nisan'ı evlerinde kutlamak zorunda kalan çocuklar için gerek devlet gerekse ebeveynler ellerinden gelen imkânı sağlamaya çalışıyor. İlginç görüntülerin de ortaya çıktığı kutlamalar Türkiye adına gurur kaynağı oluyor.

Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı münasebetiyle makam koltuğunu evine gönderdiği öğrenciye devretti.

Vanlı çocuklar Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı evlerinde kutluyor.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da her yıl 23 Nisan'da makam koltuklarının çocuklara devredilmesi geleneğini sürdürmek için etkinlik düzenledi.

Makam koltuğunu 1. sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Zeynep Runem Parin'in yaşadığı eve gönderen İsmail Say, öğrenciye makam koltuğunu devrederek bir günlüğüne başkanlık yapması imkânını verdi.

Eve getirilen makam koltuğuna oturan minik öğrencinin ilk icraatı, "Alo 153" hattını arayarak sokak hayvanları için yem talebinde bulunan vatandaşa dönüş yapmak oldu.

Daha sonra ilçeye dair projelerle ilgili bilgi almak amacıyla birim müdürleriyle telekonferansla toplantı yapan Başkan Zeynep Runem Parin, Mazlum Karahan isimli vatandaşın şikayetinin giderilmesi için de yetkili birimlere talimat verdi.

Bir günlük de olsa başkanlık koltuğuna oturmaktan duyduğu sevinci ifade eden Zeynep Runem Parin, makam koltuğunu eve getirerek kendisine devreden Başkan İsmail Say'a teşekkür etti.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise öğrencilerin bu anlamlı günde koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle evlerinden çıkamamasının, 23 Nisan'ın kutlanmayacağı anlamına gelmediğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Biz bugün ilçemizde oturan 6 yaşındaki Runem Parin'in misafiriyiz. Temsili de olsa Parin, Edremit Belediye Başkanlığını yürüttü. Sahadan gelen Çevre Koruma Müdürlüğümüzü de ilgilendiren bir hayvanseverimizin talebini alıp ilgili müdürlüğümüze iletti. Bu çalışmasından dolayı öğrencimizi kutluyoruz. Tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyoruz."

Yorumlar (0)