Burası Brezilya'daki 'Yılan Adası' değil, Anadolu'daki bir köy

Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşin tadını çıkaran yılanlar, Brezilya’nın Yılan Adası'nı anımsatıyor.

YAŞAM 19.04.2021, 21:17
Burası Brezilya'daki 'Yılan Adası' değil, Anadolu'daki bir köy

Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta konumlanan Yürekli köyündeki 'Yılan Pınarı' bölgesinde yılanların sürüler halinde güneşlenmesi, yurttaşları hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yol boyunca sürü halinde bulunan yılanlar, Brezilya'daki 'Yılan Adası'nı hatırlatıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkmaya başlayan yılan sürüleri, hem korkutuyor hem de görenlerin oldukça ilgisini çekiyor.

"Lütfen öldürmeyin"

Bölgedeki yaşayan yılanların zararsız olduğunu dile getiren köy muhtarı Mahir Gündüz, “Özellikle her sene olduğu gibi havaların ısınması ile birlikte yılanlar çiftleşme döneminde bölgemize akın ediyor. Gördüğünüz gibi, yılanlar çok daha sık bir şekilde görülmeye başlandı. Senelerdir bölgemizde yılanlar var. Bizim bu konuda bir ricamız var. Özellikle bu taraflara gelen yurttaşlara. Yol boyunca yılanlar çıkmış ve sürü halinde geziyor olabilirler fakat asla insanlara zarar vermiyorlar. Hepsi su yılanı, hepsi zararsız yılan. Lütfen hiç kimse onları öldürmesin.” sözlerini sarf etti. 

Brezilya'nın Sao Paulo kenti açıklarında bulunan adada 4 binden fazla zehirli yılanın yaşadığı tahmin ediliyor. Bu sebeple de adaya halk arasında 'Yılan Adası' deniliyor.  

























Yorumlar (0)