Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak

Bulgaristan vatandaşları, ülkelerine dönüş için PCR testi istenmesi nedeniyle Edirne’ye gelemeyince, Edirne esnafı yeni bir kampanya başlattı. Bin TL ve üstü alışverişlerde PCR test masrafını kent esnafı tarafından karşılanacak.

YAŞAM 28.01.2022, 16:06
Bulgarların PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak

Bulgaristan’da Kovid-19 vakalarında yaşanan artışın ardından Bulgaristan Sağlık Bakanlığı yeni önlemler aldı. 

PCR masrafını Edirne esnafı karşılayacak

Bulgaristan’a giriş yapacak olan kişilerin aşı sertifikası ya da hastalığı geçirdiğine ilişkin belge ve en geç 72 saat öncesine ait negatif PCR testi bulundurmaları gerekiyor. PCR maliyeti sebebiyle Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye gelmeyince Edirne esnafı, yeni bir kampanya başlattı. Bin TL ve üstü alışverişlerde PCR ücretini karşılayacaklarını açıklayan Edirne esnafından Ahmet Ezer, PCR testi sebebiyle Bulgaristan vatandaşlarının Edirne’ye gelmediklerini ve bu kampanyanın pozitif etki edeceğini düşündüklerini aktardı. Ezer, Türk vatandaşlarına da ürünlerde yüzde 15 indirim yapacaklarını açıkladı.

“Ulus Pazarı eskisi gibi değil”

PCR zorunluluğu gelince Bulgaristan’dan Edirne’ye gelenlerin sayısı yok denecek kadar azaldı. PCR’dan önce Edirne’ye akın eden Bulgar vatandaşları, Ulus Pazarında adım atacak yer bırakmıyordu. Ulus Pazarı son dönemlerin en sakin gününü geçirdi. 



“Müşterilerin yüzde 99’u Bulgar” 

Esnaflardan Mehmet Yıldırım, ‘Müşterilerinin yüzde 99’unu Bulgarlar oluşturuyor fakat Bulgarlar gelmeyince pazarın boş kaldığını’ ifade etti. 

Yorumlar (0)