Bugün hangi bölgelerde sağanak yağış görülecek? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Ağustos 2022 Salı gününe ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, bugün sağanak yağış beklenen iller de paylaşıldı. 

YAŞAM 02.08.2022, 09:41 02.08.2022, 09:43
Bugün hangi bölgelerde sağanak yağış görülecek? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre bugün Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimleri, Ardahan, Çorum ve Çankırı’da sağanak yağışlar görülecek. Gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde hava açık ve az bulutlu olacak. Doğu Anadolu Bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgârın kuvvetli esmesi beklenirken, İç Anadolu Bölgesi’nin genelinde ise güneşli ve az bulutlu bir hava görülecek. 

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da kavurucu sıcaklar etkili oluyor

Öte yandan Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kavurucu sıcakların bugün de etkili olacağı bildirildi. Yurdun güney ve doğu kesimlerindeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar sebebiyle vatandaşların sabah ve öğle saatlerinde tedbirli olmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)