Bugün günlerden “gök gürültülü sağanak yağış” günü 

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre bugün yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Buna karşın hava sıcaklığı, mevsim normallerinde seyredecek. 

YAŞAM 15.06.2021, 10:45
Bugün günlerden “gök gürültülü sağanak yağış” günü 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan hava tahmin raporlarına göre bugün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinden seyredecek. Batı ve iç kesimlerde 2-3 derecelik düşüş gözlemlenirken doğu kesimlerde sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerine çıkabilecek. Fakat buna karşın ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. 

Büyük şehirler sele teslim olabilir 

Meteoroloji’nin uyarılarına göre özellikle batı ve iç kısımlardaki büyük şehirlerin sele teslim olma ihtimali var. Su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.  

Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerindeki Adana, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Ankara, Bolu, Trabzon, Rize, Giresun, Kars ve Erzurum illerinde aralıklı da olsa kuvvetli yağış olması söz konusu. 

Öğleden sonra başlaması beklenen yağışın akşam ve hatta gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Yağış sırasında zaman zaman fırtına çıkabilir. Orta ve yüksek kuvvette esmesi beklenen rüzgar, ağaç ve direk devrilmelerine sebep olabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Deniz ve kara ulaşımının ise rüzgardan dolayı aksaması öngörülmüyor.

 

Bazı illerdeki sıcaklıklar şu şekilde: 

Ankara: 23 derece, İstanbul 22 derece, İzmir 25 derece, Adana 30 derece, Antalya 24 derece, Samsun 23 derece, Trabzon 23 derece, Erzurum 28 derece ve Diyarbakır 36 derece. 

Yorumlar (0)