Bu tabelayı görenler soyunarak fotoğraf çektiriyor!

Çanakkale'deki Çıplak Köyü'nün tabelasını gören turistler soyunup fotoğraf çektiriyor. Köyde yaşayanların en büyük sıkıntısı, turistlerin söz konusu tabelanın önünde soyunarak fotoğraf çektirmesi.

YAŞAM 10.05.2020, 11:30
Bu tabelayı görenler soyunarak fotoğraf çektiriyor!

Çanakkale'de bulunan Çıplak Köyü, ismi dolayısıyla turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. 

Köyde yaşayan vatandaşlar, köyün ismi dolayısıyla ilgi gösterilmesinden memnun olduklarını ifade ediyor.

Vatandaşların en büyük sıkıntısı ise Troya antik kentine yakın olması dolayısıyla bölgeye gelen turistlerin, tabelanın önünde soyunarak fotoğraf çektirmesi.

Fakat köylüler, köyün adını hiçbir şekilde değiştirmeyi düşünmediklerini kaydediyor. 

"Civar köyler arasında en medeni, muhafazakâr ve entelektüel köylerden biri"

Çıplak Köyü'nde ikamet eden Vahit Aslan, "Çıplak çok tarihi bir isim. Mazisi 1800 yıllara dayanıyor. Yaptığım araştırmada, köyün ismi Osmanlıca bir haritada dahi Çıplak olarak geçiyor. Burası yerli bir köy. O zamandan beri de ismi Çıplak. Civar köyler arasında en medeni, muhafazakâr ve entelektüel köylerden bir tanesi diyebilirim. Köyümüz ismi sebebiyle büyük ilgi çekiyor. Kimi zaman ismi değiştirilmek istenmiş, fakat tarihi bir isim olunca değiştirmekten vazgeçmişler." ifadelerini kullandı. 

"Köyümüzün isminden oldukça memnunuz"

Köyde yaşayn bir diğer vatandaş Tamer Kılıç ise "Köyümüzde çıplak yok ama ismi o şekilde kalmış. Köyümüzün isminden oldukça memnunuz. Turistler köyün girişinde Çıplak tabelasının önünde soyunarak çıplak fotoğraf çektiriyor. Biz çok defa gördük. Adam şortla kalıp çıplak şekilde fotoğraf çektiriyor." dedi. 

Yorumlar (0)