Bu sakız altınla yarışıyordu, fiyatı ile çeyrek altını geçti

Her geçen sene fiyatı artan kenger sakızının bu yılki kilogram fiyatı çeyrek altını geçerek 1.000 TL'yi buldu.

YAŞAM 12.06.2021, 22:36 13.06.2021, 18:07
Bu sakız altınla yarışıyordu, fiyatı ile çeyrek altını geçti

Malatya ve Sivas çevresinde dağlık alanlarda yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızı, geçtiğimiz senelerde kilogramı 800 TL'den alıcı buluyordu. 2021 itibariyle kilogram fiyatı 1.000 TL olan kenger sakızı, 832 TL olan çeyrek altını geçti. Sakızın toplanmasının zor olması, toplayan kişi sayısının az olması sebebi ile fiyatının yüksek olduğu belirtiliyor. Kenger sakızının yüz felci geçirenlerin yüz kaslarının çalıştırılmasına, diş sağlığına, mide şişkinliği ve ağrısına iyi geldiği biliniyor. Ülke dışına da gönderilen kenger sakızı yoğun ilgi görüyor.

Yararları saymakla bitmiyor

İbrahim Güler, kenger sakızının çok sayıda faydası olduğunu ve Türkiye dışına da satış yaptıklarını belirterek, “Şifalı ve faydalı bir sakız olduğu için rağbet görüyor. Şehir dışından ve yurt dışından sipariş alıyoruz. Çene ve diş sağlığı için birebir. Salgıladığı su da çok şifalı." dedi. 

Bir ay boyunca çiğnenebiliyor

Güler, sakızın bir ay boyunca çiğnenebildiğini ve kilogram fiyatının 1.000 TL olduğunu dile getirerek, “Sakızımız bir aya kadar çiğnenebiliyor. Fiyatları geçtiğimiz yıl 1.000 TL'ye kadar çıkmıştı. Salgından dolayı üretim azaldı. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçti. Tane olarak ise büyüklüğüne göre 3-4 TL'ye satıyoruz." şeklinde konuştu. 





Yorumlar (0)