Bu nasıl akademisyen? Doktora tekme tokat saldırdı

Eskişehir'de bir akademisyen, sağlık raporu vermeyen doktora tekme tokat saldırdı. 

YAŞAM 07.08.2020, 11:56
Bu nasıl akademisyen? Doktora tekme tokat saldırdı

Sağlıkçılara şiddet maalesef ki sona ermiyor. Son olarak Eskişehir'de utanç verici bir olay yaşandı. 

Bir üniversitede akademisyen olarak çalışan D.K. isimli vatandaş, eşi ve çocuğuyla beraber Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Söz konusu vatandaş, avukatlık stajı yapacak olan çocuğu için sağlık raporu talep etti. 

Devlet hastanesine gitmelerini istedi

Bunun üzerine doktor, sağlık raporunun detaylı olarak ve özellikle de bir psikiyatr tarafından hazırlanması gerektiğini söyleyerek, devlet hastanesine gitmeleri gerektiğini ifade etti. 

D.K. isimli akademisyen, hakaret yağdırmaya başlayarak sağlık raporu almakta ısrar etti. Tartışma, kavgaya dönüştü. Sözde öğretim görevlisi, kavga sesini işiterek gelen diğer doktor Aytekin Aykın ile tartışmaya başladı. 

Tekme tokat saldırdı

D.K.'nin doktorlara tekme tokat saldırdığı görüldü. Görevliler ile hastaların müdahalesine rağmen D.K. saldırmaya devam etti. Çocuğu ile eşinin D.K.'yi sakinleştirmek için çaba harcadığı ve D.K.'nin bir süre sonra sağlık merkezini terk ettiği görüldü. 

Soruşturma başlatıldı

Saldırıya uğrayan doktorlar, polis ekiplerine olayı ihbar etti. Saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Söz konusu doktorlar, polis merkezine giderek kendilerine saldıran D.K. ile ailesini şikâyet ettiler. Öte yandan, tehditler savurduğu gerekçesiyle hem D.K.'ye hem de eşi ile kızına karşı iki haftalık koruma kararı aldırdılar.

Saldırıya uğrayan doktorlardan biri, söz konusu ailenin avukatlık stajı için sağlık raporu olmaya geldiklerini, bunun üzerine kendilerini devlet hastanesine göndereceğini söylediğini, daha sonra D.K.'nin öğretim görevlisi olduğunu belirterek ısrar ettiğini, raporu alamayınca da üstüne yürüdüğünü anlattı.

D.K.'nin öğretim görevlisi, kızının da avukat adayı olmasının kendilerini çok üzdüğünü belirten doktor, D.K.'nin elini kaldırıp kendisine vurmaya çalıştığını ancak diğer doktor Aytekin Aykın'ın bunu engellediğini, darp edilmekten bu şekilde kurtulduğunu ancak diğer arkadaşlarının şiddete maruz kaldığını kaydetti.

Doktor, kendilerinin tehdit edildiğini, eğitimli insanlarla kötü şeyler yaşadıklarını aktararak, sağlık görevlileri olarak insanlardan alkış değil ama saygı beklediklerini ekledi. 

Yorumlar (2)
Ebru 4 yıl önce
Okumuş cahil sürüsü.
Süleyman Akgün 4 yıl önce
Hocam dediğimiz kişinin daha çok doğu küitürü ve cahil kişilerde rastlayacağımız doktora saldırı olayını nefretle kınıyorum. Özellikle kültür düzeyi yüksek Eskişehir ilinde gerçekleşmesi daha da utanç verici bir olay.