Bu mesaja tıkladığınız an banka hesaplarınızı boşaltıyorlar!

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) fırsata dönüştürmeye çalışan dolandırıcılar, vatandaşlara "sosyal destek ödemesi" verileceğine dair mesaj göndererek, banka hesaplarını boşaltıyorlar.

YAŞAM 04.09.2020, 09:35 04.09.2020, 17:32
Bu mesaja tıkladığınız an banka hesaplarınızı boşaltıyorlar!

Dolandırıcılar, bu kez de yeni tip koronavirüsü (Covid-19) fırsat bildi. 

Alınan bilgiye göre, söz konusu dolandırıcılar, vatandaşlara Sağlık Bakanlığından yollanmış gibi bir mesaj atıyorlar. 

"Sosyal destek ödemesi" için mesaj gönderiyorlar

Bu mesajda, "3.000 liralık sosyal destek ödemesini almak için derhal başvuruda bulunulması gerektiğine" dair bir ibare yer alıyor. Linke tıklayan masum vatandaşlar, hackerların oyununa geliyor. Bunun üzerine ekranda "ileri" butonuna basılması gerektiğine dair bir talimat beliriyor.

Vatandaşlar, söz konusu butona tıkladığı an dolandırıcılar istediğini elde etmiş oluyor. Telefonunda önceden bankacılık işlemleri yapmış olan vatandaşların hesapları bir anda boşaltılıyor. 

"Dalgınlıkla linke tıkladım"

Mağdur vatandaşlardan biri de M.H. isimli kuyumcu oldu. 14.200 TL'si çalınan M.H. yaşadıklarını tek tek anlattı. 

M.H. Sağlık Bakanlığının isminin yazılı olduğu bir mesajın kendisine birçok kez gönderildiğini belirterek, mesleği nedeniyle telefonunu sık sık elinde tuttuğunu, bu nedenle dalgınlıkla bir anda linke tıkladığını ve karşısına bir sayfa çıktığını söyledi.

"İleri butonuna basmak zorunda kaldım"

"İleri" butonuna basması için sürekli talimat geldiğini aktaran M.H. ekrandan çıkmadığını ve birkaç kez "ileri" butonuna basmak zorunda kaldığını belirtti.

M.H. daha sonra telefonunda tuhaf bir şeyler olmaya başladığını ve yavaşladığını fark ettiğini kaydederek, kuşkulandığını ancak telefonunun ele geçirildiğini idrak edemediğini anlattı.

"Ekranda kredi kartımın görüntüleri belirdi"

Aynı gün içerisinde birkaç kez telefon bankacılığını kullandığını ve ekranda sürekli kredi kartı görüntülerinin belirdiğini aktaran M.H. o esnada dolandırıcıların kredi kartı bilgilerini çaldığını söyledi. 

M.H. daha sonra müşteri hizmetleri ile irtibata geçtiğini belirterek, telefonunda aynı işlemi gerçekleştirmesini istediklerini, bunun üzerine "sistemde herhangi bir problemin görünmediğini" söylediklerini aktardı.

"Rehberimdeki herkese mesaj gitmiş"

Salı günü bankadan aradıklarını ve kredi kartında 14.200 TL'lik bir hareket olduğuna dair uyarıldığını belirten M.H. yaşadıklarını anlattığını ve dolandırıldığını fark ettiğini kaydetti.

M.H. söz konusu olaydan sonra rehberinde bulunan kişilere aynı mesajın gittiğine dikkat çekerek, mesajı açmamaları için herkese uyarı mesajları yolladığını söyledi.

Başkalarının mağduriyet yaşamalarını istemeyen M.H. dolandırıcıları şikâyet ettiğini ve siber uzmanların bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmalarını umduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)