Bu mantarı gören dönüp bir daha bakıyor!

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde gezintiye çıkan Ernail Çiçek (52), gördüğü mantar karşısında şoke oldu. Mantarı vitrinde sergilemeye devam edeceğini kaydeden Çiçek, "Sosyal medyada taliplisi çok ancak satmayı düşünmüyorum." dedi.

YAŞAM 28.06.2022, 10:34 28.06.2022, 16:56 Hakan Öksüz
Bu mantarı gören dönüp bir daha bakıyor!

Yaz ayları geldi, Gümüşhane'de mantar arama sezonu başladı. Kentin özellikle yüksek bölgelerinde görülen kızıl mantar, bölgeye gelen kişilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Torul ilçesinin Bahçelik Köyü'nde gezintiye çıkan esnaf Ernail Çiçek, son yıllarda görülen en büyük mantarı buldu.

"Mantarı görünce büyük şaşkınlık yaşadım"

Mantarı ilk defa gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını dile getiren 52 yaşındaki Ernail Çiçek, "Daha önce de çok defa mantar buldum. Böylesiyle hiç karşılaşmadım. Ağırlığı 2 kilo 15 gram, çapı ise 52 santimetre." dedi.

"Vitrinde sergileyeceğim ki herkes görebilsin"

Mantarı gösterdiği herkesin büyük şaşkınlığa uğradığını kaydeden Ernail Çiçek, "Bu mantar tek başına duruyordu. Diğerleri gibi yanında başka mantarlar yoktu. İnsanlara gösterince 'yok artık' diyorlar. Sosyal medyada da büyük ilgi gördü ancak satmak istemedim. Vitrinde sergileyeceğim ki herkes görebilsin." diye konuştu.

"Yağış ve nem, mantar verimi için önemli"

Mantarların özellikle yağışlı ve yüksek nemli Haziran ayı boyunca Gümüşhane'nin birçok bölgesinde bulunabileceğini belirten Çiçek, "Bu dönemde mantar verimi üst düzey oluyor. Özellikle bu yıl yağış ve nemden dolayı mantar verimi inanılmaz yüksekti. Gördüğünüz bu örnek, kızıl mantar olarak adlandırılıyor. İçi kahverengi ve çok lezzetli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)