Bu manav aşerenler için

Adana’da hizmet veren bir manav, dükkânında mevsimi olmasa da her türlü meyveyi bulunduruyor. Her meyvenin bulunabildiği manav hamile kadınların eşleri için uğrak noktası.

YAŞAM 27.01.2020, 13:30 27.01.2020, 14:42

Hamilelik döneminde anne adaylarının canı mevsimi olmayan meyveleri çektiğinde, eşleri ve akrabaları kentin altını üstüne getirmek zorunda kalabiliyor. 

Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan ve her mevsimin meyvesinin satıldığı Kadri Cebeci’nin işlettiği "Akdeniz Manavı", aşeren anne adaylarının ve hastaların isteklerini yerine getirmek isteyen eş ile akrabalarının imdadına yetişiyor.

Manav Kadri Cebeci, hamile kadınların canının yaz mevsiminde en fazla nar, ayva, mandalina gibi kış meyvelerini, kışın ise yaz meyveleri olan yeşil erik, çağla badem, kiraz, şeftali, yaş üzüm ve çilek çektiğini ifade etti.

"İnsanlar havalara uçuyor"

Eriği ithal ettiklerini, diğer ürünleri ise şoklayarak sakladıklarını anlatan Kadri Cebeci, “Özellikle hamile ve hasta üzerine müşterilerimiz talep ediyor. Küçük çocuklar da isteyince ailesi geliyor tabi. Bizim kapatma saatimiz normalde akşam 10 ancak müşterilerimiz talep ettiği için 12’de kapatıyoruz. Sabah da 5.30-6.00 sıralarında açıyoruz. Gece arayanlar oluyor onlar için de geliyoruz. İnsanlar mutlu oluyor. Allah razı olsun diyor. Havaya uçuyorlar.” diye konuştu.

Fiyatlar ilgili de bilgi veren Cebeci, fiyatların mevsimine göre farklı olduğunu ifade ederek, “Çileğin kilogramı 15 lira. 3 adet erik 60 lira. Bazen geliş fiyatına da 55 liraya veriyoruz. Karpuz ve kavun kilogram fiyatı 8 lira. Üzümün kilogramı 10 lira. 250 gram kiraz 50 lira. 2 adet dikenli incir 30 lira. 250 gram incir 50 lira. 250 gram yenidünya 50 lira. 250 gram badem ve vişne ise 50 lira.” dedi.

"Yapacak bir şey yok"

Hamile olan ablası için çilek almaya gelen Peri Çınar ise, “Buranın çileklerini beğendiğim için geldim. Ablamın canı çilek istediğinde buraya geliyorum.” sözlerini kaydetti.

Gelini hamile olan ve canı erik çektiği için 60 liraya 3 adet erik alan Esef Gezgin ise “Erik istediler ve biz de geldik burada bulduk. Hamilelerin canı en pahalı şeyi istiyor ve bu mevsimde istiyor. Yapacak bir şey yok 60 liraya aldık. 3 tane var içerisinde tanesi 20 liraya geliyor.” diye konuştu.

Yorumlar (0)