Bu mağaranın içinde 5 dakika bile duramıyorlar

Elazığ’daki Harput Mahallesi’ne gelenlerin uğrak mekanlarından biri olan ve sıcaklığı yaz mevsiminde eksi 20 dereceye kadar düşen Buzluk Mağarası, yurttaşların akınına uğradı. Yaz mevsiminin sıcak geçmesiyle birlikte mağara, yabancı ve yerli turistlerin gözde mekanlarından biri haline geldi.

YAŞAM 14.07.2022, 23:43
Bu mağaranın içinde 5 dakika bile duramıyorlar

Tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve şehir merkezine 11 kilometre mesafede bulunan Buzluk Mağarası, sıcaklardan bunalanların her sene olduğu gibi bu yıl da uğrak noktası konumuna geldi. Sıcaklığın gün içinde zaman zaman 40 dereceye ulaştığı kentte yurttaşlar eksi 20 derece soğuğa ulaşan mağaraya uğramadan geri dönmüyor. Yaklaşık olarak 150 metre uzunluğa sahip olan mağaranın belli bir bölümüne kadar girilebiliyor. Mağaranın girişinden itibaren hissedilen soğuk hava içeri girenleri serinletirken, bir süre sonra soğuk sebebiyle durulmaz bir hale geliyor. Buraya gelen yurttaşlar da önce mağaraya giriyor, ardından buz kütlesi alarak dışarıya çıkıyor. Turizme kazandırılması amacıyla proje faaliyetleri gerçekleştirilen Buzluk Mağarası'nın gerekli bakımların ve düzenlemelerin yapılmasının ardından turizme de önemli oranda bir katkı sunacağı öngörülüyor.

"En fazla 5 dakika kadar durulabiliyor"

Malatya’dan geldiklerini kaydeden Nurullah Arman adlı yurttaş, “Buranın adını çok duyuyorduk, gelip bir görmek istedik. Mağaranın içi çok soğuktu. Aşağıdan buz kütlesi alıp çıktık. Herkesin gelmesini öneririm." diye konuştu. 

Buzluk Mağarası'nın kentin güzide mekanlarından biri olduğunu söyleyen Haydar Doğan, "İçerideki sıcaklık eski derecelere düşüyor. İçeride donma riski de söz konusu. En fazla 5 dakika kadar durulabiliyor." dedi.

Uzun bir süre sonra memlekete geldiklerini ifade eden Serkan Turgut adlı yurttaş ise "Bir kat inebildim, korktuğum için daha fazla ilerleyemedim. Elazığ'a gelen herkesin buraya uğramasını tavsiye ediyorum. İlgili kurumların ve insanların temizliği de dikkat etmesi lazım." sözlerini sarf etti. 









Yorumlar (0)