Bu köye muhtar dayanmıyor: 5. muhtar da görevi bıraktı

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köyünde yerel seçimlerin ardından göreve getirilen 5. muhtar Mehmet Ali Almacı da görevinden istifa etti.

YAŞAM 24.11.2020, 21:42 26.11.2020, 09:10
Bu köye muhtar dayanmıyor: 5. muhtar da görevi bıraktı

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köyünde 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde göreve getirilen Yahya Yürekli, bir ay sonra istifa etti. Köyde 2 Haziran 2019 tarihinde tekrar yapılan muhtarlık seçiminde Mehmet Ali Er seçilmiş fakat itiraz neticesinde Er’in sabıkası olduğu gerekçesiyle muhtarlığı düşürüldü.

Hayatını kaybeden de oldu

Mehmet Ali Er’in muhtarlığının düşürülmesinin sonrasında muhtarlık görevi aynı seçimde ikinci çıkan Selahattin Adıgüzel’e devredildi. Söz konusu karara Adıgüzel’in seçimden en az 6 ay önce seçim bölgesinde ikamet etme koşulunu taşımadığı gerekçesiyle itiraz edildi. İtiraz neticesinde Adıgüzel de görevden alınarak, muhtarlık yarışından üçüncü çıkan Ayşe Adıdüzel’e görev verildi.

Ayşe Adıgüzel, 15 Ağustos 2019 tarihinde bir çifti barıştırmaya çalışırken, cinayete kurban gitti. Ayşe Adıgüzel’in ardından Çetince muhtarlığı için Eylül 2019'da Mehmet Ali Almacı görevlendirildi. Almacı, sağlık problemlerini gerekçe göstererek, bugün görevinden istifa etti. Şimdi köye 6’ıncı muhtarın görevlendirilmesi ve akabinde seçim yapılması bekleniyor.

Mehmet Ali Almacı, inşaatta gezerken düştüğünü ve belini kırdığını belirterek, “Belki ayağa uzun süre kalkamayacağım, bu durumdan dolayı görevimi yapamayacağım. İstifa dilekçemi bugün ilettim.” dedi.





Yorumlar (0)