Bu kez sağlıkçılar hastayı alkışladı

Tokat'ta yeni tip koronavirüs tedavisi biten 73 yaşındaki hasta, sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi.

YAŞAM 08.04.2020, 15:00
Bu kez sağlıkçılar hastayı alkışladı

Tokat'ın Turhal ilçesinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisi tamamlanan 73 yaşındaki hasta alkışlarla evine yolcu edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisiyle Turhal Devlet Hastanesinde yatan 4 çocuk annesi Fidan Abur'un tedavi süreci sona erdi.

Son testlerinin negatif çıkmasının ardından taburcu edilen Fidan Abur, doktor ve hemşirelerin alkışları eşliğinde Çağlı köyündeki evine uğurlandı.

73 yaşındaki Fidan Abur, gazetecilere, halsizlik sebebiyle hastaneye başvurduğunu, yapılan testlerde koronavirüse yakalandığının belirlendiğini anlattı.

İyileştiği için mutlu olduğunu belirten Fidan Abur, "Sağlık çalışanları çok güzel ilgilendiler, teşekkür ederim. İyice baktılar." diye konuştu.

Turhal Devlet Hastanesinde görevli enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Emine Türkoğlu ise hastada hipertansiyon da bulunduğunu kaydederek, şunları anlattı:

"Buraya başvurduğunda halsizliği, 5 gündür süren nefes darlığı ve öksürüğü vardı. Hastamızın yüksek ateşi olmamıştı. Tomografisini Kovid-19 ile uyumlu bulduk. Gönderdiğimiz sürüntü örneğinde de Kovid-19 pozitif geldi. Hastamızın tedavisine başladık. Bugün tedavisinin beşinci gününde hastamız. Takiplerde hiç ateş yüksekliği olmadı. Nefes darlığı ve öksürüğü düzeldi. Genel durumu da iyi olan hastamızı evine taburcu ediyoruz."

Yorumlar (0)